TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Tejszínhabos kekszsütemény karamellás kekszből
Tejszínhabos kekszsütemény karamellás kekszből
Recept Tejszínhabos kekszsütemény karamellás kekszből
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   17.2.2017

Tejszínhabos kekszsütemény karamellás kekszből

Amikor a gyerekekkel cukrászdába megyünk, akkor mindig nagy veszekedés van azon, kié is legyen a kávéhoz kapott karamellás keksz. Ebből jött az ötlet, hogy készítek valami egyszerű finomságot ebből a kekszből. Az egyik boltban találtam Lotus kekszet (1 csomagban 50 db csomagolt kis keksz van), és elkészítettem a tejszínhabos kekszsüteményt karamellás kekszből. Tényleg nem nagy munka, csupán a habtejszínt kell jó kemény habbá verni. Biztos ami biztos, tettem bele habfixálót. Gyakorlatilag három alapanyagból megszületett a sütemény, ráadásul sütés nélkül. A gyerekek imádták. Nekem kicsit édesnek tűnt, de ha jönnek az édesszájú barátnőim, akkor nekik is készítek a kávé mellé.

Alapanyagok
2 csomag
karamellás keksz (Lotus, kb. 600-700 g)
3x250 ml
habtejszín
5 csomag
habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  2. Az első csomag kekszet kibontjuk, és a karamellás kekszeket egy rétegben egy magas falú tepsi vagy tálca aljára rakjuk. A keksz mennyisége a tálca/tepsi nagyságától is függ. Én 3 sorban 6 kekszet raktam le. Az első réteg kekszet megkenjük a tejszínhab harmadával.
  3. Kezdjük a rétegezést: keksz, tejszínhab, keksz, tejszínhab, keksz. Összesen 4 réteg kekszet készítettem és 3 réteg tejszínhabot, a tetejét a maradék tejszínhabbal megkentem (ez sokkal vékonyabb lett), a tetejére pedig tört kekszet szórtam.
  4. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem. A gyerekeknek nagyon ízlett, nekem kicsit édes J

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása