TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Tejszínhabos képviselőfánk
Tejszínhabos képviselőfánk
Recept Tejszínhabos képviselőfánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.11.2016

Tejszínhabos képviselőfánk

Szerintem a tejszínhabos képviselőfánk a tejszínhabos sütemények láthatatlan ranglistáján nagyon előkelő helyen szerepel. Biztos mindenkinek megvan a maga kedvence, de ami mindegyikben közös, az a könnyedség, finom krém, és a forrázott tészta. A képviselőfánk töltése sokféle krémmel és módon történhet, valamint a díszítése is. A családnak és nekem is ez a verzió a kedvenc, a vaníliapudingos krémmel töltöttek, lágy tejszínhabbal és isteni étcsokoládéval vagy fehér csokoládéval a tetején.

Alapanyagok

Tésztához:

6 db
tojás
320 ml
víz
100 ml
olaj
220 g
búzafinomliszt
csipet só

Krém:

800 ml
tej
240 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 g
vaníliapuding
250 g
vaj
ízesítéshez rum
500 ml
habtejszín
2 csomag
vaníliacukor
csokoládé a tetejére
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: A vizet az olajjal  sóval felforraljuk, és amikor már forr, beleszórjuk az átszitált lisztet és készre főzzük. Akkor jó, ha a tészta már elválik az edény oldaláról. Ekkor levesszük a tűzről és a még meleg masszához hozzákeverjük egyenként a tojásokat. A masszát egy sütőzsákba töltjük és bő olajjal kikent tepsibe a habzsákkal (megfelelő fej használatával) korongokat formázunk. A korongokat 240 fokon 20-25 percig sütjük.
  2. A korongokat kihűtjük, kettévágjuk és megkenjük a krémmel. A krémet a következőképp készítjük el: a tejet, cukrot, vaníliacukrot és pudingot egy edénybe töltjük, és puding állagúvá főzzük. Ezután levesszük a tűzről, kihűtjük és hozzákeverjük a vajat. A kész krémet rummal vagy rumaromával ízesítjük.
  3. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és a krémre kanalazzuk.
  4. A kész fánkok tetejét csokoládéval bevonjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása