Tejszínhabos képviselőfánk

Szerintem a tejszínhabos képviselőfánk a tejszínhabos sütemények láthatatlan ranglistáján nagyon előkelő helyen szerepel. Biztos mindenkinek megvan a maga kedvence, de ami mindegyikben közös, az a könnyedség, finom krém, és a forrázott tészta. A képviselőfánk töltése sokféle krémmel és módon történhet, valamint a díszítése is. A családnak és nekem is ez a verzió a kedvenc, a vaníliapudingos krémmel töltöttek, lágy tejszínhabbal és isteni étcsokoládéval vagy fehér csokoládéval a tetején.

Hozzáadta:admin, 2.11.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Tejszínhabos képviselőfánk

Hozzávalók

Tésztához:
6 dbtojás
320 mlvíz
100 mlolaj
220 gbúzafinomliszt
csipet só
Krém:
800 mltej
240 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 gvaníliapuding
250 gvaj
ízesítéshez rum
500 mlhabtejszín
2 csomagvaníliacukor
csokoládé a tetejére

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: A vizet az olajjal  sóval felforraljuk, és amikor már forr, beleszórjuk az átszitált lisztet és készre főzzük. Akkor jó, ha a tészta már elválik az edény oldaláról. Ekkor levesszük a tűzről és a még meleg masszához hozzákeverjük egyenként a tojásokat. A masszát egy sütőzsákba töltjük és bő olajjal kikent tepsibe a habzsákkal (megfelelő fej használatával) korongokat formázunk. A korongokat 240 fokon 20-25 percig sütjük.
  2. A korongokat kihűtjük, kettévágjuk és megkenjük a krémmel. A krémet a következőképp készítjük el: a tejet, cukrot, vaníliacukrot és pudingot egy edénybe töltjük, és puding állagúvá főzzük. Ezután levesszük a tűzről, kihűtjük és hozzákeverjük a vajat. A kész krémet rummal vagy rumaromával ízesítjük.
  3. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és a krémre kanalazzuk.
  4. A kész fánkok tetejét csokoládéval bevonjuk.