TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Tejszínhabos-mascarponés gyümölcsszelet
Tejszínhabos-mascarponés gyümölcsszelet
Recept Tejszínhabos-mascarponés gyümölcsszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Tesómtól kaptam kóstolóba, azóta pedig én is készítem, nem is kevésszer! Szertő: Blazka

TopPetra TopPetra    ·   17.9.2021

Tejszínhabos-mascarponés gyümölcsszelet

Tesómtól kaptam kóstolóba, azóta pedig én is készítem, nem is kevésszer! Szertő: Blazka

55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
150 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
300 g
búzafinomliszt
2 ev. kanál
kakaó
5 ev. kanál
olaj
5 ev. kanál
langyos víz
100 g
Nugátos csokiszelet

Szükségünk lesz:

1 csomag
fagyasztott erdei gyümölcs
1 és 1/2 csomag
vanília ízű pudingpor
1 kis üveg
fanyar lekvár

Krém:

500 g
mascarpone
200 g
natúr krémsajt
200 ml
habtejszín
ízlé szerint
porcukor
1 csomag
vaníliacukor

Csokis tejszínhab:

300 ml
habtejszín
200 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral habosre verjük. Fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a vizet, a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Ezután kerül bele a lereszelt nugátos csokiszelet, végül pedig beleforgatjuk a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét. 200 fokon fél órát sütjük.
  2. A kihűlt tésztát megkenjük a fanyar lekvárral. A gyümölcsöt edénybe tesszük, elkeverjük a pudingporral, elkezdjük melegíteni, majd a kapott öntetet rákenjük a lekváros tésztára. Jól kihűtjük.
  3. A mascarponét a natúr krémsajttal elkeverjük, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliacukorral felvert habtejszínt. Ezt visszük rá a kihűlt alapra.
  4. A habtejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Miután kihűlt, felverjük, majd rávisszük a sütemény tetejére.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása