Tejszínhabos-mascarponés gyümölcsszelet

Recept Tejszínhabos-mascarponés gyümölcsszelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Tesómtól kaptam kóstolóba, azóta pedig én is készítem, nem is kevésszer! Szertő: Blazka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
150 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
300 gbúzafinomliszt
2 ev. kanálkakaó
5 ev. kanálolaj
5 ev. kanállangyos víz
100 gNugátos csokiszelet

Szükségünk lesz:

1 csomagfagyasztott erdei gyümölcs
1 és 1/2 csomagvanília ízű pudingpor
1 kis üvegfanyar lekvár

Krém:

500 gmascarpone
200 gnatúr krémsajt
200 mlhabtejszín
ízlé szerintporcukor
1 csomagvaníliacukor

Csokis tejszínhab:

300 mlhabtejszín
200 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosre verjük. Fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a vizet, a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Ezután kerül bele a lereszelt nugátos csokiszelet, végül pedig beleforgatjuk a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét. 200 fokon fél órát sütjük.
  2. A kihűlt tésztát megkenjük a fanyar lekvárral. A gyümölcsöt edénybe tesszük, elkeverjük a pudingporral, elkezdjük melegíteni, majd a kapott öntetet rákenjük a lekváros tésztára. Jól kihűtjük.
  3. A mascarponét a natúr krémsajttal elkeverjük, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliacukorral felvert habtejszínt. Ezt visszük rá a kihűlt alapra.
  4. A habtejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Miután kihűlt, felverjük, majd rávisszük a sütemény tetejére.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás