Tejszínhabos-mascarponés gyümölcsszelet

Hozzáadta: TopPetra, 17.9.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Szeder, Ribizli, Áfonya
KÜLDÖTT KÉPEK
Tesómtól kaptam kóstolóba, azóta pedig én is készítem, nem is kevésszer! Szertő: Blazka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.9.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcs szerint, Szeder, Ribizli, Áfonya
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
6 dbtojás
150 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
300 gbúzafinomliszt
2 ev. kanálkakaó
5 ev. kanálolaj
5 ev. kanállangyos víz
100 gNugátos csokiszelet
Szükségünk lesz:
1 csomagfagyasztott erdei gyümölcs
1 és 1/2 csomagvanília ízű pudingpor
1 kis üvegfanyar lekvár
Krém:
500 gmascarpone
200 gnatúr krémsajt
200 mlhabtejszín
ízlé szerintporcukor
1 csomagvaníliacukor
Csokis tejszínhab:
300 mlhabtejszín
200 gcsokoládé
- A tojássárgát a cukorral habosre verjük. Fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a vizet, a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Ezután kerül bele a lereszelt nugátos csokiszelet, végül pedig beleforgatjuk a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét. 200 fokon fél órát sütjük.
- A kihűlt tésztát megkenjük a fanyar lekvárral. A gyümölcsöt edénybe tesszük, elkeverjük a pudingporral, elkezdjük melegíteni, majd a kapott öntetet rákenjük a lekváros tésztára. Jól kihűtjük.
- A mascarponét a natúr krémsajttal elkeverjük, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliacukorral felvert habtejszínt. Ezt visszük rá a kihűlt alapra.
- A habtejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Miután kihűlt, felverjük, majd rávisszük a sütemény tetejére.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Sahne-Obstkuchen mit Mascarpone.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šľahačkovo ovocný koláčik s mascarpone.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Śmietanowo-owocowe ciasto z mascarpone.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS