Tejszínhabos Nutella szelet
Ehhez a süteményhez nem kell sok mindent hozzáfűzni, mert önmagáért beszél. Nutella és tejszínhab? Ez már rossz nem lehet, és az is borítékolható, hogy finom, puha tésztára kerül ez a két finomság. A Nutella a tejszínhabba kerül bele, a tésztát pedig a kakaó teszi még finomabbá. Édesszájúak biztos megszeretik ezt a süteményt, Nutella szeretőknek pedig egyszerűen kihagyhatatlan! Szerző: Reny Naty
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
6 dbtojás
300 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
125 mlolaj
125 mllangyos víz
5 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor
200 gbúzafinomliszt
Krém:
1 l33-36%-os habtejszín
4 csomaghabfixáló
12 kv. kanálkristálycukor
400 gNutella
- A tojássárgát a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. Ezután a kakaóval és sütőporra elkevert liszt következik, majd óvatosan a habbá vert tojásfehérje.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 150 fokon 40 percig sütjük.
- A habtejszínt kézi robotgéppel maximális fokozaton 1 percig verjük. Hozzáadjuk a habfixálót, a cukrot és addig dolgozzuk, amíg kemény habot nem kapunk. A krémet két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a Nutellát.
- A Nutellás tejszínhabot rákenjük a kihűlt tésztára, erre pedig rákerül a cukros tejszínhab.
- Reszelt csokoládéval, tejszínhabbal, csokiöntettel is díszíthetjük. A süteményt 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Oldaam Hankaaval: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS