Tejszínhabos párizsi torta FOTÓKKAL, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Születésnap, névnap, újév, karácsony, húsvét – néhány azok közül az ünnepek közül, amit a családunk el sem tudna a tejszínhabos torta nélkül képzelni. Hiszen aki a tejszínhabot nem szereti, nem is tudja, mi a jó :). Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, szerintem mindenki, akinek egy kis tapasztalata is van a konyhában, megbirkózik vele. Finom és puha kakaós tészta, a tetején kakaós tejszínhabbal, mindez finom kakaós köpönyegben.

Hozzáadta:Babu27, 16.5.2017
Kategória: Torták
Tejszínhabos párizsi torta FOTÓKKAL, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Hozzávalók

Szükségünk lesz:Kakaós tészta:
5 db tojás
150 gkristálycukor
5 ev.kanálvíz
200 gfinomliszt
1/2 cs.sütőpor
2 ev.kanálkakaópor
Párizsi tejszínhab:
600 mlhabtejszín
140 gcukor
70 gkakaópor
Díszítéshez:
kakaós öntet

Elkészítés menete

  1. A tejszínt és a cukrot feltesszük főni, amikor forr, hozzáadjuk az átszűrt kakaót, összekeverjük fakanállal, és hagyjuk alaposan forrni. Amikor kihűlt a kakaós tejszín, betesszük a hűtőbe. Csak másnap verjük habbá, amikor jól kihűlt, a legjobb este előkészíteni és reggel felverni.
  2. Tészta: a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tojássárgáját vízzel elkeverjük, a felvert habhoz öntjük és megszórjuk az átszitált liszt, sütőpor és kakaó keverékével. Lassú mozdulatokkal elkeverjük, és kerek tortaformába öntjük, szépen elsimítjuk. Kb. 25 percig sütjük 180 fokon.

 

  1. A felvert tejszínhabot rákenjük a kihűlt tésztára. Szépen elsimítjuk, és ráöntjük a sötét csokiöntetet (ne legyen meleg, hogy ne folyjon el a tejszín), hagyjuk megkeményedni, és meleg vízbe mártogatott késsel szeleteljük. Cukrászzacskó segítségével készítünk kis tejszínhab-kupacokat a szeletekre.

 

  1. Gyönyörű lesz az eredmény.