Tejszínhabos szelet kávéba mártott babapiskótával
Egyszerű, mégis tökéletes! Lágy kakaós piskóta, rajta egy réteg tejszínhabos-mascarpone sajtos krém, egy réteg erős kávéba mártott babapiskóta, végül újabb réteg krém, a tetején pedig az elengedhetetlen kakaó. Annyi finomság, még fejben tartani is nehéz Na jó, ez csak vicc volt. A süteményt hidegen érdemes tálalni, nem árt, ha egy-két órát a hűtőszekrényben pihen. Az íze pedig kárpótol a várakozásért. Szerző: Simona
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Piskóta:
4 dbtojás
200 gkristálycukor
4 ev. kanálolaj
140 gbúzafinomliszt
10 gkakaó
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
500 mlhabtejszín
250 gmascarpone
100 gporcukor
Szükségünk lesz még:
200 gpiskóta
1 bögreerős kávé (250 ml)
kakaó szóráshoz
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Amikor már kifehéredett, hozzáadjuk az olajat és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 30-35 cm-es tepsibe öntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a mascarpone sajtot, majd alaposan eldolgozzuk.
- A megsült tésztára rákenjük a krém felét. A piskótát belemártjuk a kávéba, majd rátesszük a krémre. A piskótát lefedjük a maradék krémmel, tetejét kakaóval megszórjuk.
- A süteményt hűtőszekrénybe tesszük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šlehačkové řezy s kávovými piškoty.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS