Tejszínhabos szelet kávéba mártott babapiskótával

Egyszerű, mégis tökéletes! Lágy kakaós piskóta, rajta egy réteg tejszínhabos-mascarpone sajtos krém, egy réteg erős kávéba mártott babapiskóta, végül újabb réteg krém, a tetején pedig az elengedhetetlen kakaó. Annyi finomság, még fejben tartani is nehéz  Na jó, ez csak vicc volt. A süteményt hidegen érdemes tálalni, nem árt, ha egy-két órát a hűtőszekrényben pihen. Az íze pedig kárpótol a várakozásért. Szerző: Simona

Hozzáadta:, 3.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Tejszínhabos szelet kávéba mártott babapiskótával

Hozzávalók

Piskóta:
4 dbtojás
200 gkristálycukor
4 ev. kanálolaj
140 gbúzafinomliszt
10 gkakaó
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
500 mlhabtejszín
250 gmascarpone
100 gporcukor
Szükségünk lesz még:
200 gpiskóta
1 bögreerős kávé (250 ml)
kakaó szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Amikor már kifehéredett, hozzáadjuk az olajat és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 30-35 cm-es tepsibe öntjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  4. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a mascarpone sajtot, majd alaposan eldolgozzuk.
  5. A megsült tésztára rákenjük a krém felét. A piskótát belemártjuk a kávéba, majd rátesszük a krémre. A piskótát lefedjük a maradék krémmel, tetejét kakaóval megszórjuk.
  6. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük.