Tejszínhabos torta liszt nélkül

Nem fért hozzá kétség, hogy Peti születésnapját máskor tudjuk csak megtartani, csak azt nem tudta egyikünk sem, mikor is kerül rá sor. Az ajándékok jelentették a kisebbik gondot, azok már becsomagolva várták sorsukat, de torta nélkül nem lenne igazi az ünneplés! Én pedig, aki szakácsnő és cukrász is vagyok egy személyben, a lehető legrosszabb időpontban estem ágynak. De végül csak megoldottam valahogy ;) Szerző: Danka

Hozzáadta:, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Torták, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Recept Tejszínhabos torta liszt nélkül

Hozzávalók

Alap:
6 dbtojás
150 gkristálycukor
50 gjó minőségű holland kakaópor
egy csipet só
Tortalap kis tepsiben:
3 dbtojás
50 gkristálycukor
csipet só
1 és 1/2 kanáljó minőségű holland kakaópor
Málnás krém:
2 dobozkahabbá verhető tejszín (összesen 400g)
1 zacskóDr. Oetker Málnás-tejszínes krémpor
Tejszínes krém:
2 dobozhabbá verhető tejszín (400 g)
2 csomagtejszínhab habfixáló
porcukor ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. Egy tálban kézi elektromos habverővel felverjük a sárgáját (cukorral együtt) egészen addig, amíg sűrű fehér habbot nem kapunk. Ezt követően – már csak óvatosan, fakanállal – forgatjuk bele a kakaót, majd a kemény habbá vert fehérjét, amelyet egy csipet sóval vertünk fel.
  2. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük ki, beleöntjük a tésztát, majd 30 percig sütjük 180 fokon.
  3. A kihűlt alapot kiborítjuk, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd átvágjuk az alapot.
  4. Az általam elképzelthez képest a torta alapja elég alacsony lett, így úgy döntöttem, hogy sütök még egy réteget, és egy kipróbált, lisztmentes piskótatésztát választottam, csak egy kis formában sütöttem egy lapot fél adagból, majd kerekre vágtam.
  5. Kemény habbá verjük a fehérjéket egy csipet sóval, majd egyenként hozzákeverjük a sárgákat, végül belekeverjük a kakaót. Kiöntjük egy kis tepsire, amelyet kivajazott sütőpapírral béleltünk ki előzőleg, majd 12 percig sütjük 180 fokon.
  6. Ha kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy papírsablon segítségével kerekre vágjuk.
  7. Málnás töltelék:
    A zacskón szereplő leírás szerint elkészítjük.
  8. Tejszínes töltelék:
    Mindent kemény habbá verünk.
  9. A kivágott alapokat minden alkalommal megkenjük málnás töltelékkel, majd a fehér tejszínhabbal.
  10. Körben macskanyelv-csokikkal díszítettem, amelyeket kisfiam imád, és összekötöttem szalaggal, hogy ne potyogjanak le. Tejszínhabbal és eperrel díszítem, az epreket tortazselatinba mártottam, hogy tartósabbak legyenek.