Tejszínnel és burgonyával sült pácolt csirkehús

Nagyon szeretem az egytálételeket, és különösen szeretem, ha a főétel és a köret is egyszerre készül el. A tejszínnel és burgonyával sült pácolt csirkehús teljesíti ezeket a feltételeket. Talán ezért is szeretem ennyire, na meg persze az ízéért. A hús titka a citromlé, és a legalább egy éjszakán át tartó pácolás. A burgonyát pedig a főzőtejszín teszi igazán különlegessé. A hús és burgonya közé még egy réteg vöröshagyma került, a végeredmény pedig tökéletes lett. Szerző: Rebeka

Hozzáadta:, 1.3.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Tejszínnel és burgonyával sült pácolt csirkehús

Hozzávalók

4 dbfilézett csirkecomb
2 ev. kanálolaj
1 ev. kanálcitromlé
2 ev. kanálgrill fűszerkeverék
8 dbnagyobb burgonya
250 mlfőzőtejszín
1 ev. kanálzsír
2 dbvöröshagyma
őrölt kömény, só

Elkészítés menete

  1. A húst kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a grillfűszerrel, meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (lezárható fedelű dobozban).
  2. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük. Sózzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk. A hagymát felkarikázzuk.
  3. Egy serpenyőben a zsíron a pácolt csirkehúst megpirítjuk. A csirkehúst a húslével együtt egy sütőtál aljára öntjük, megszórjuk a vöröshagymával, végül rátesszük a felszeletelt burgonyát.
  4. Főzőtejszínnel meglocsoljuk, lefedjük, 200 fokon 30 percig sütjük.
  5. Ezután levesszük a fedelét, a hőfokot 230 fokra emeljük, majd további 40 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem