Téli leves füstölt hússal

A gazdag ízvilággal rendelkező, forró levesek nagyon jól esnek a hosszú, hideg estéken. Főleg akkor, ha a zöldségen kívül hús is van benne. Az egyik nagy kedvencem a téli leves füstölt hússal. Az elkészítéséhez a húson kívül válogatott száraz hüvelyeseket, répát, fehérrépát és zellert használtam. Az elkészült leves nemcsak laktat, hanem fel is melegít, ráadásul nagyon jól lehet játszani az ízekkel, ízvilággal.

Hozzáadta:, 20.11.2017
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Recept Téli leves füstölt hússal

Hozzávalók

300 gfüstölt hús
1 bögrehüvelyes (bab, borsó – sárga és zöld, csicseriborsü)
1 dbsárgarépa
zeller (kicsi)
1 dbfehérrépa
2 dbhagyma
3 gerezdfokhagyma
5 dbburgonya
só és bors
szegfűbors
babérlevél
majoránna
Rántás:
vaj, liszt

Elkészítés menete

  1. Előző nap a száraz hüvelyeseket beáztatjuk, a húst puhára főzzük.
  2. Másnap a kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott többi zöldséget és tovább pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a leszűrt hüvelyeseket, felöntjük a hús főzőlevével, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűborsot, a kockára vágott húst, majd a zöldségeket puhára főzzük.
  4. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, majd miután a burgonya megpuhult, rántással sűrítjük.
  5. Zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval és borssal ízesítjük.

Forrás: Vaření a pečení s láskou