TopReceptek.hu Péksütemények Teljes kiőrlésű kifli
Teljes kiőrlésű kifli
Recept Teljes kiőrlésű kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.7.2020

Teljes kiőrlésű kifli

Sokat kísérleteztem a teljes kiőrlésű kiflivel. Próbáltam ilyen-olyan lisztből, csak teljes kiőrlésűből, kevesebből... Szerintem sokan ismerik ezt a keresgélést. Nekem legjobban az jött be, amikor a finomlisztet és teljes kiőrlésű lisztet vegyítettem, kb. 1:1 arányban. Természetesen ettől el lehet térni, és akkor is nagyon finom tésztát kapunk, ha csakis teljes kiőrlésű búzalisztet használunk. Szerző: Petra

120 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
teljes kiőrlésű búzaliszt és finomliszt keveréke (próbáltam már csakis teljes kiőrlésű lisztből, kicsit keményebb a tészta, de ugyanúgy finom!)
2 kv. kanál
30 g
zsír
30 g
olaj
300 ml
tej
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kocka
friss élesztő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a kanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd tészta állagúra dolgozzuk. Lefedjük, kb. egy-másfél óra alatt kétszeresére kelesztjük. Ha csak teljes kiőrlésű lisztet használtunk, akkor is ennyit kelesztjük, de nem biztos, hogy a tészta tökéletesen feljön és duplájára növekszik. Ettől nem kell megijedni, a tészta így is finom lesz!
  3. A kelesztést követően a tésztát kb. 60 g-os adagokra osztjuk – ez esetemben 15 tésztaadagot jelentett. A kis tésztaadagokat háromszög alakúra nyújtjuk, majd a szélesebb felétől kezdve felcsavarjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, további 40 percet pihentetjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 percig sütjük.%1%2
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása