Tepertőkrém

Sajnos ez a tepertőkrém nem saját, házi tepertőből készült, de szerencsére kedvenc piacomon megtaláltam az a tepertőt, ami a legjobban hasonlít az otthon megszokott ízvilághoz. Ebből a tepertőből készítem el ezt a remek kis tepertőkrémet. Mustár, tojás, csemegeuborka és hagyma is kerül ebbe a fogásba. Aki szeretné, egy evőkanálnyi vajjal is dúsíthatja. Én szeretem, ha kicsit darabosabb, így a hozzávalókat apróra vágtam, de akár reszelhetjük is őket, sőt, húsdarálót is használhatunk.

Hozzáadta:Aladár, 23.12.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Tepertőkrém

Hozzávalók

Hozzávaló kb. 6 adaghoz:
350 gdarált tepertő
3 ev. kanálmustár
2 dbcsemegeuborka
1 dbközepes hagyma
3 dbkeményre főtt tojás
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés menete

  1. A darált tepertőt elkeverjük a mustárral.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt vagy apróra vágott hagymát, a lereszelt vagy apróra vágott tojást, valamint a lereszelt vagy apróra vágott csemegeuborkát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, esetleg ételízesítővel ízesítjük.
  4. Elkeverjük, majd hideg helyen tároljuk. Kell neki pár óra, amíg az ízek összeérnek.

 

 A receptért köszönet kitűnő szakácsunknak, Blazena Sadovskanak