Tepertős cipócskák

Recept Tepertős cipócskák

Hozzáadta: TopPetra, 21.9.2016

Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Gyerekkorunk kedvence, kicsit egészségesebben, ez a Tepertős cipócskák. Tápláló és egészséges, a gyerekek is nagyon szeretik. Mindig több tepsivel készítek, és még másnap is tudok az iskolába csomagolni párat. Frissen, egy pohár kakaóval vagy hideg tejjel az igazi - ki hogy szereti.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.9.2016

Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

20 gélesztő
1 kv. kanálkristálycukor
250 mltej
250 grétesliszt
250 gbúza finomliszt vagy tönkölyliszt
1 dbtojás
2 csipet só
200 gapróra vágott tepertő (vagy darált tepertő)
110 gsertészsír

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, míg folyékony nem lesz. Ezután felöntjük 50 ml langyos tejjel, hozzákeverünk 1 ev. kanál lisztet, és 20 percet pihentetjük.
  2. 20 perc elteltével a kovászt egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, mindkét típusu lisztet, a zsírt és a  tepertőt. A tésztát alaposan összedolgozzuk, majd 2 órát pihentetjük.
  3. Miután a tészta megkelt, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és pohárral vagy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. A korongokat tepsire rakjuk és 200 °C-on készre sütjük.

     

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás