TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa
Recept Tepertős pogácsa
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.2.2020

Tepertős pogácsa

Ezt a tepertős pogácsát sima tésztából készítettem, kelesztés nélkül. Titka, hogy bizony türelmesnek kell lenni, mert a tésztát hajtogatni és pihentetni is kell, hajtogatásonként legalább harminc percet. Viszont megéri a fáradozást! Mi nagyon szeretjük, a férjem egyenesen odavan érte, és amikor csak teheti, ezt kér tőlem. Még ki sem hűlt, de már falja. Szerző: Jaja

150 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
100 g
sertészsír
2 db
tojás
1 kv. kanál
sól
250 g
töpörtyű
Szükség szerint tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a puha zsírt, a tojást, sót, darált tepertőt és egy-két evőkanált tejfölt.
  2. Sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha túl sűrű van kemény, akkor adhatunk még hozzá tejfölt.
  3. A tésztát hajtogatni kell, hogy szép réteges legyen. Én 30 percenként hajtogattam, összesen négyszer. Először a felső és alsó részt hajtogattam a közepére, majd erre hajtogattam rá a jobb oldali és bal oldali részt. Fél órát pihentettem, majd kinyújtottam, és újra kezdtem a hajtogatást.
  4. Az utolsó hatogatást és pihentetést követően a tésztát kb. másfél ijjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a pogácsákat, kezünkkel kicsit megsodorjuk, hogy szép magasak legyenek, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét ízlés szerint bevagdossuk, majd tojással megkenjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása