Tepertős pogácsa

Recept Tepertős pogácsa

Hozzáadta: TopPetra, 8.2.2020

Kategória: Pogácsák, Ünnepek, Szülinap

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt a tepertős pogácsát sima tésztából készítettem, kelesztés nélkül. Titka, hogy bizony türelmesnek kell lenni, mert a tésztát hajtogatni és pihentetni is kell, hajtogatásonként legalább harminc percet. Viszont megéri a fáradozást! Mi nagyon szeretjük, a férjem egyenesen odavan érte, és amikor csak teheti, ezt kér tőlem. Még ki sem hűlt, de már falja. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 8.2.2020

Kategória: Pogácsák, Ünnepek, Szülinap

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
100 gsertészsír
2 dbtojás
1 kv. kanálsól
250 gtöpörtyű
Szükség szerint tejföl

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a puha zsírt, a tojást, sót, darált tepertőt és egy-két evőkanált tejfölt.
  2. Sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha túl sűrű van kemény, akkor adhatunk még hozzá tejfölt.
  3. A tésztát hajtogatni kell, hogy szép réteges legyen. Én 30 percenként hajtogattam, összesen négyszer. Először a felső és alsó részt hajtogattam a közepére, majd erre hajtogattam rá a jobb oldali és bal oldali részt. Fél órát pihentettem, majd kinyújtottam, és újra kezdtem a hajtogatást.
  4. Az utolsó hatogatást és pihentetést követően a tésztát kb. másfél ijjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a pogácsákat, kezünkkel kicsit megsodorjuk, hogy szép magasak legyenek, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét ízlés szerint bevagdossuk, majd tojással megkenjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás