TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Tepsiben sült fánk olaj nélkül
Tepsiben sült fánk olaj nélkül
Recept Tepsiben sült fánk olaj nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.2.2021

Tepsiben sült fánk olaj nélkül

Tudom, hogy sokan mondják, ez nem fánk, meg hát az olaj helyett ott vaj. De azért ennek a receptnek is megvan a maga előnye – a megformázott és megtöltött korongokat csak készre kell sütni a sütőben, és jó sok mennyiségű olajat tudunk megspórolni. A töltelék nemes egyszerűséggel Nutella. Szerző: Jaja

85 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
finomliszt
400 ml (vagy szükség szerint több)
tej
1 db
tojássárga
3 ev. kanál
kristálycukor
75 g
vaj
Csipet
1 kocka
élesztő
1/2 csomag
vaníliacukor
Kenéshez
vaj
Töltéshez
Nutela
Szóráshoz
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Tejet megmelegítünk. Belekeverjük a cukrot, az olvasztott vajat, végül belemorzsoljuk az élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet, vaníliacukrot, csipet sót és tojássárgát tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és tésztává dolgozzuk. Lefedjük, 1 órát kelesztjük. Ha a tészta túl ragadós, akkor adhatunk hozzá még lisztet. Ha pedig túl sűrű, akkor egy kevés tejjel tudunk az állagán javítani.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk. Kiszaggatjuk a korongokat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a közepére kis mélyedést nyomunk, majd ebbe töltjük a Nutellát.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Még amíg forró, megkenjük egy kevés olvasztott vajjal.
  5. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása