Tepsiben sült fánk olaj nélkül

Recept Tepsiben sült fánk olaj nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Tudom, hogy sokan mondják, ez nem fánk, meg hát az olaj helyett ott vaj. De azért ennek a receptnek is megvan a maga előnye – a megformázott és megtöltött korongokat csak készre kell sütni a sütőben, és jó sok mennyiségű olajat tudunk megspórolni. A töltelék nemes egyszerűséggel Nutella. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gfinomliszt
400 ml (vagy szükség szerint több)tej
1 dbtojássárga
3 ev. kanálkristálycukor
75 gvaj
Csipet
1 kockaélesztő
1/2 csomagvaníliacukor
Kenéshezvaj
TöltéshezNutela
Szóráshozporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Tejet megmelegítünk. Belekeverjük a cukrot, az olvasztott vajat, végül belemorzsoljuk az élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet, vaníliacukrot, csipet sót és tojássárgát tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és tésztává dolgozzuk. Lefedjük, 1 órát kelesztjük. Ha a tészta túl ragadós, akkor adhatunk hozzá még lisztet. Ha pedig túl sűrű, akkor egy kevés tejjel tudunk az állagán javítani.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk. Kiszaggatjuk a korongokat. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a közepére kis mélyedést nyomunk, majd ebbe töltjük a Nutellát.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Még amíg forró, megkenjük egy kevés olvasztott vajjal.
  5. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás