Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna

Nagyon szeretem a rántott sajtot, de az elkészítése nem tartozik a kedvenc elfoglalásaim közé. Elsősorban nem a panírozással van a gond, hanem a sütéssel. Nyúlik, szétesik, olyan „odafigyelős” és nem igazán tiszta munka. Ha megkívánom a rántott sajtot, akkor mindig ezt a tepsis változatot készítem. A tepsiben sült panírozott sajt tényleg olyan, mintha bő olajban sült volna, és további nagy előnye, hogy egy tepsiben el tudom készíteni az egész adagot, A biztonság kedvéért kétszer is paníroztam, először a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasba, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába.

Hozzáadta:, 20.1.2018
Kategória: Főételek
Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna

Hozzávalók

8 szelet1 cm vastag sajt (pl. gouda)
2 ev. kanálbúzafinomliszt
2 dbtojás
3 ev. kanálzsemlemorzsa
2 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A sajtot előkészítjük. Én a boltban két szeletet vettem, majd mindegyik szeletet felnégyeltem, így jött ki a nyolc darab.
  2. Előkészítjük a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát.
  3. A sajtot bepanírozzuk – liszt, tojás, zsemlemorzsa, majd ismét tojás és zsemlemorzsa.
  4. A bepanírozott sajtszeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olajjal meglocsoljuk.
  5. 200 fokon ropogósra, aranybarnára sütjük, zöldséggel tálaljuk.