TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna
Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna
Recept Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   20.1.2018

Tepsiben sült panírozott sajt – mintha olajban sült volna

Nagyon szeretem a rántott sajtot, de az elkészítése nem tartozik a kedvenc elfoglalásaim közé. Elsősorban nem a panírozással van a gond, hanem a sütéssel. Nyúlik, szétesik, olyan „odafigyelős” és nem igazán tiszta munka. Ha megkívánom a rántott sajtot, akkor mindig ezt a tepsis változatot készítem. A tepsiben sült panírozott sajt tényleg olyan, mintha bő olajban sült volna, és további nagy előnye, hogy egy tepsiben el tudom készíteni az egész adagot, A biztonság kedvéért kétszer is paníroztam, először a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasba, majd ismét tojásba és zsemlemorzsába.

25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
8 szelet
1 cm vastag sajt (pl. gouda)
2 ev. kanál
búzafinomliszt
2 db
tojás
3 ev. kanál
zsemlemorzsa
2 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sajtot előkészítjük. Én a boltban két szeletet vettem, majd mindegyik szeletet felnégyeltem, így jött ki a nyolc darab.
  2. Előkészítjük a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát.
  3. A sajtot bepanírozzuk – liszt, tojás, zsemlemorzsa, majd ismét tojás és zsemlemorzsa.
  4. A bepanírozott sajtszeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olajjal meglocsoljuk.
  5. 200 fokon ropogósra, aranybarnára sütjük, zöldséggel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása