Tepsiben sült parmezános, fokhagymás-tejfölös cukkiniszeletek

A tepsiben sült parmezános, fokhagymás-tejfölös cukkiniszeleteket még az is szívesen megeszi, aki egyébként nincs oda a cukkiniért. Nem csoda, mert a parmezán fenséges (aki nem szereti, akár füstölt sajttal vagy bármilyen reszelt sajttal helyettesítheti), a cukkini puha, a fokhagymás tejfölnek pedig nincs hibája. További előnye, hogy nyáron a cukkini megfizethető, szinte bárhol elérhető, és rövid időn belül ilyen pompás finomságot lehet az asztalra varázsolni. Akár köretnek is tökéletes, csirkemellhez.

Hozzáadta:Viki78, 15.8.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Köretek
Tepsiben sült parmezános, fokhagymás-tejfölös cukkiniszeletek

Hozzávalók

4 db/cukkini
120 greszelt parmezán
ízlés szerint fokhagyma
180 g/tejföl
ízlés szerint só

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, majd kb. 1-1.5 cm vastag szeletekre felvágjuk.
  2. Ha nincs reszelt parmezán, akkor a parmezánt lereszeljük.
  3. A tejfölt a zúzott fokhagymával elkeverjük, sóval ízesítjük.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rátesszük a cukkini szeleteket, majd megkenjük a fokhagymás-tejfölös keverékkel, rátesszük a sajtot és 180 fokos sütőbe tesszük.
  5. A tetejét kaporral vagy más zöldfűszerrel is megszórhatjuk, vagy akár a sajttal is elkeverhetjük. Újhagymás verzióban is készítettem már.

Forrás: Povar