Tepsiben sült rakott szendvics paradicsommal, sajttal, tejszínes öntettel

Ha a család nagyon éhes, viszont kevés az időm a készülődésre, akkor nagy valószínűséggel tepsiben sült rakott szendvicset készítek. Szendvicskenyér vagy öreg kenyér mindig van otthon, a feltét pedig a hűtőben található, és természetesen mindig annak függvényében változik, hogy mi van otthon. Legtóbb paradicsommal, sajttal, gombával és tojással elkevert tejszínnel oldottam meg a feladatot. Az összeállítás 5-10 perc, a sütőben pedig 20-25 perc kell neki. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 30.3.2018
Kategória: Előételek, falatkák
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Tepsiben sült rakott szendvics paradicsommal, sajttal, tejszínes öntettel

Hozzávalók

szendvicskenyér
2 ev. kanálvaj
2 dbparadicsom
4-5 dbcsiperkegomba
200 mlhabtejszín
3 dbtojás
50 greszelt sajt
só, bors
metélőhagyma díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tepsit előkészítjük, vajjal kikenjük.
  2. Minden egyes kenyeret vajjal megkenünk, beletesszük a tepsibe, majd a kenyerekre rátesszük a paradicsomot és a gombát.
  3. A tejszínt a tojással elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd leöntjük vele az elkészített kenyereket.
  4. Reszelt sajttal megszórjuk.
  5. A tepsit az elkészített kenyerekkel 200 fokon 20-25 percig sütjük.
  6. Miután megsült, a tetejét díszítésként apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.