TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Tepsiben sült sonkás-sajtos szendvicslepény
Tepsiben sült sonkás-sajtos szendvicslepény
Recept Tepsiben sült sonkás-sajtos szendvicslepény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   7.8.2017

Tepsiben sült sonkás-sajtos szendvicslepény

Ha egy igazán kiadós és tartalmas szendvicsebédre vágyunk, akkor a tepsiben sült sonkás-sajtos szendvicslepény egy kitűnő választás. Három réteg szendvicskenyér, három különböző szósszal, sajttal megszórva, megsütve. Én az alapot már reggel elkészítem és hűtőszekrénybe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek, majd délben egész egyszerűen negyed óra alatt készre sütöm. A végeredmény ellenállhatatlan. A majonéz, uborka, sajt, sonka nagyon jó ízvilágot kölcsönöz a fogásnak, ráadásul rendkívül egyszerű.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

szendvicskenyér
600 g
majonéz
3 doboz
(kis) tejföl
4 db
tojás
300 g
sonka
300 g
reszelni való sajt
15 db
csemegeuborka
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a 3 szószt:
    1. 200 g majonézt elkeverjük az egyik tejföllel és az apróra vágott főtt tojással, majd belekeverünk 5 db apróra vágott uborkát.
    2. 200 g majonézt elkeverjük az egyik tejföllel és a vékony csíkokra vágott sonkával.
    3. 200 g majonézt elkeverünk a tejföllel és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal, végül hozzáadjuk a maradék apróra vágott uborkát.
  2. Egy sütőtál vagy tepsi alját vajjal kikenjük és kibéleljük a szendvicskenyérrel. Rákanalazzuk az első, tojásos keveréket, szendvicskenyerekkel lefedjük, rákenjük a sonkás keveréket, erre kerül a harmadik réteg kenyér, végül a sajtos keverék. A tetejét még reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  3. Én a szendvicses alapot előre elkészítem, majd legalább 6 órára hűtőszekrénybe teszem. Ezalatt az ízek összeérnek, és csak ezután sütöm meg. Ha nincs elég időnk, akkor akár rögtön megsüthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása