Tepsiben sült sonkás-sajtos szendvicslepény

Ha egy igazán kiadós és tartalmas szendvicsebédre vágyunk, akkor a tepsiben sült sonkás-sajtos szendvicslepény egy kitűnő választás. Három réteg szendvicskenyér, három különböző szósszal, sajttal megszórva, megsütve. Én az alapot már reggel elkészítem és hűtőszekrénybe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek, majd délben egész egyszerűen negyed óra alatt készre sütöm. A végeredmény ellenállhatatlan. A majonéz, uborka, sajt, sonka nagyon jó ízvilágot kölcsönöz a fogásnak, ráadásul rendkívül egyszerű.

Hozzáadta:, 7.8.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek
Recept Tepsiben sült sonkás-sajtos szendvicslepény

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
szendvicskenyér
600 gmajonéz
3 doboz(kis) tejföl
4 dbtojás
300 gsonka
300 greszelni való sajt
15 dbcsemegeuborka

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a 3 szószt:
    1. 200 g majonézt elkeverjük az egyik tejföllel és az apróra vágott főtt tojással, majd belekeverünk 5 db apróra vágott uborkát.
    2. 200 g majonézt elkeverjük az egyik tejföllel és a vékony csíkokra vágott sonkával.
    3. 200 g majonézt elkeverünk a tejföllel és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal, végül hozzáadjuk a maradék apróra vágott uborkát.
  2. Egy sütőtál vagy tepsi alját vajjal kikenjük és kibéleljük a szendvicskenyérrel. Rákanalazzuk az első, tojásos keveréket, szendvicskenyerekkel lefedjük, rákenjük a sonkás keveréket, erre kerül a harmadik réteg kenyér, végül a sajtos keverék. A tetejét még reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  3. Én a szendvicses alapot előre elkészítem, majd legalább 6 órára hűtőszekrénybe teszem. Ezalatt az ízek összeérnek, és csak ezután sütöm meg. Ha nincs elég időnk, akkor akár rögtön megsüthetjük.