Tepsiben sült töltött bukta

A töltött bukta a gyerekek nagy kedvence, főleg ha jó sok töltelékkel van megtöltve. Legutóbb ezt a tepsiben sült töltött bukta receptet próbáltam ki, és nem csalódtam benne. Puha, lágy, finom, és mindegyiket más-más töltelékkel készítettem: lekvárral, Nutellával és diós töltelékkel. A gyerekek egyszerűen imádták ezt a kelt tésztából készült édességcsodát. A tésztája kellően sűrű és formázható volt, de természetesen a tejet folyamatosan kell adagolni, és előfordulhat, hogy nem kell az összes. Nekünk bevált a recept, biztos, hogy még jó sokszor elkészítem.

Hozzáadta:, 24.1.2017
Kategória: Desszertek, Főételek
Recept Tepsiben sült töltött bukta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
600 grétesliszt
1 csomagfriss élesztő
7 ev. kanálcukor
2 dbtojás
40 gvaj
1 ev. kanálolaj
450 mltej
1 ev. kanál
lekvár, darált dió, mák, Nutella – tölteléknek

Elkészítés menete

  1. 100 ml tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverünk 1 evőkanál cukrot és megvárjuk, míg felfut.
  2. A vajon és az olajon kívül a tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban elkeverjük, majd hozzáöntjük a kovászt. Sima állagú tésztát gyúrunk, egy kendővel lefedjük és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát liszttel beszórt deszkán kinyújtjuk, majd tetszés szerinti négyzetekre vágjuk. Minden egyes kis négyzet közepére rátesszük a tölteléket, majd a tölteléket a tésztával becsomagoljuk és kezünkkel gombócot formázunk belőle. A gombócokat olajjal kikent tepsibe tesszük (én magas falú, kör alakú sütőformát választottam), 15 percig kelesztjük. Minden egyes gombócra egy kevés vajat teszünk, majd 180 fokon aranyszínűre sütjük őket.
  4. Miután a bukták megsültek és kihűltek, porcukorral megszórjuk őket. Jó étvágyat!