TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Tepsiben sült töltött bukta
Tepsiben sült töltött bukta
Recept Tepsiben sült töltött bukta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   24.1.2017

Tepsiben sült töltött bukta

A töltött bukta a gyerekek nagy kedvence, főleg ha jó sok töltelékkel van megtöltve. Legutóbb ezt a tepsiben sült töltött bukta receptet próbáltam ki, és nem csalódtam benne. Puha, lágy, finom, és mindegyiket más-más töltelékkel készítettem: lekvárral, Nutellával és diós töltelékkel. A gyerekek egyszerűen imádták ezt a kelt tésztából készült édességcsodát. A tésztája kellően sűrű és formázható volt, de természetesen a tejet folyamatosan kell adagolni, és előfordulhat, hogy nem kell az összes. Nekünk bevált a recept, biztos, hogy még jó sokszor elkészítem.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

600 g
rétesliszt
1 csomag
friss élesztő
7 ev. kanál
cukor
2 db
tojás
40 g
vaj
1 ev. kanál
olaj
450 ml
tej
1 ev. kanál
lekvár, darált dió, mák, Nutella – tölteléknek
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 100 ml tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverünk 1 evőkanál cukrot és megvárjuk, míg felfut.
  2. A vajon és az olajon kívül a tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban elkeverjük, majd hozzáöntjük a kovászt. Sima állagú tésztát gyúrunk, egy kendővel lefedjük és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát liszttel beszórt deszkán kinyújtjuk, majd tetszés szerinti négyzetekre vágjuk. Minden egyes kis négyzet közepére rátesszük a tölteléket, majd a tölteléket a tésztával becsomagoljuk és kezünkkel gombócot formázunk belőle. A gombócokat olajjal kikent tepsibe tesszük (én magas falú, kör alakú sütőformát választottam), 15 percig kelesztjük. Minden egyes gombócra egy kevés vajat teszünk, majd 180 fokon aranyszínűre sütjük őket.
  4. Miután a bukták megsültek és kihűltek, porcukorral megszórjuk őket. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása