Tepsiben sült töltött bukta

Hozzáadta: Babu27, 24.1.2017
Kategória: Főételek, Édes főételek, Bukták, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
A töltött bukta a gyerekek nagy kedvence, főleg ha jó sok töltelékkel van megtöltve. Legutóbb ezt a tepsiben sült töltött bukta receptet próbáltam ki, és nem csalódtam benne. Puha, lágy, finom, és mindegyiket más-más töltelékkel készítettem: lekvárral, Nutellával és diós töltelékkel. A gyerekek egyszerűen imádták ezt a kelt tésztából készült édességcsodát. A tésztája kellően sűrű és formázható volt, de természetesen a tejet folyamatosan kell adagolni, és előfordulhat, hogy nem kell az összes. Nekünk bevált a recept, biztos, hogy még jó sokszor elkészítem.
Hozzáadta: Babu27, 24.1.2017
Kategória: Főételek, Édes főételek, Bukták, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- 100 ml tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverünk 1 evőkanál cukrot és megvárjuk, míg felfut.
- A tésztát liszttel beszórt deszkán kinyújtjuk, majd tetszés szerinti négyzetekre vágjuk. Minden egyes kis négyzet közepére rátesszük a tölteléket, majd a tölteléket a tésztával becsomagoljuk és kezünkkel gombócot formázunk belőle. A gombócokat olajjal kikent tepsibe tesszük (én magas falú, kör alakú sütőformát választottam), 15 percig kelesztjük. Minden egyes gombócra egy kevés vajat teszünk, majd 180 fokon aranyszínűre sütjük őket.