Tepsiben sült töltött sertéshús burgonyapürével

Hozzáadta: TopPetra, 9.5.2018
Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Darált hús, Fasírt receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Az ötlet onnét jött, hogy az előző napról maradt 2 kifli, ami ki is száradt. A fasírt és töltött csirke már került az elmúlt időszakban az asztalra, így azon gondolkodtam, hogyan is lehetne a kifliket felhasználni. Aztán jött a tepsiben sült töltött sertéshús ötlete. Az elkészítése nagyon egyszerű: csak össze kell állítani a húsos keveréket, amit kedvünkre ízesíthetünk, kiterítjük, megpakoljuk a töltelékkel, a maradék hússal lefedjük, megformázzuk, másfél óra alatt pedig készre sütjük. Pompás lakoma!
Hozzáadta: TopPetra, 9.5.2018
Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Darált hús, Fasírt receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
- A húst, hagymát, fokhagymát ledaráljuk, hozzáadjuk a felkockázott és tejbe áztatott kiflit, a zsemlemorzsát, a 3 tojást, a fűszereket, majd jó alaposan kézzel eldolgozzuk.
- Egy nagyobb lap háztartási fóliát előkészítünk, rátesszük a massza felét, hosszanti irányban elegyengetjük (kb. 15 cm szélesen), hosszanti irányban rátesszük a főtt tojást, a csemegeuborkát és a virslit, majd lefedjük a maradék húsos masszával. Henger alakúra formázzuk, liszttel megszórjuk, átfordítjuk, és a másik oldalát is megszórjuk a liszttel. A töltött húsos hengert zsiradékkal kikent tepsibe tesszük.
- 3-4 dl vízzel (vagy alaplével) felöntjük, a tepsit alufóliával lefedjük, 180 fokon 1 órát sütjük.
- 1 óra elteltével levesszük a fóliát és további 30 percig sütjük. Miután elkészült, kivesszük a tepsiből, a kisült levet egy kevés vízzel vagy alaplével felöntjük, a mártásunkat pedig egy kevés keményítővel sűrítjük.
- A húst felszeleteljük, burgonyapürével tálaljuk, a mártással meglocsoljuk.
Forrás: Vaření a pečení s radostí