Tepsis bécsi túrós palacsinta

Szerintem a tepsis bécsi túrós palacsinta a klasszikus túrós palacsintával összehasonlítva sokkal jobb. Ez egyrészt köszönhető a cukros-tejes-tojásos szósznak, amivel a palacsintákat nyakon öntjük a sütőtálban, valamint a sütésnek is. Igaz, hogy kell hozzá sütő meg egy kicsivel több idő az elkészítéshez, de megéri a fáradozást. Ennél az édességnél is igaz, hogy érdemes jó nagy adagot készíteni. A túrós töltelék most mazsolával készült és egy kevés reszelt citromhéjjal, de ez csak ízlés dolga. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 20.7.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tepsis bécsi túrós palacsinta

Hozzávalók

Palacsinta:
250 gfinomliszt
2 dbtojássárga
2 kv. kanálkristálycukor
csipet só
2 ev. kanálolaj
400 mltej
200-250 mlszénsavas ásványvíz
Töltelék:
750 gtúró
5 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálmazsola (elhagyható)
2 dbtojásfehérje
ízlés szerint citrom héja
Szükségünk lesz még:
200 mltej
2 dbtojás
2 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. A palacsintatészta hozzávalóit tálba tesszük és egységes tésztává dolgozzuk. Az ásványvíz mennyisége függ a liszt minőségétől is, így inkább először 200 ml kerüljön a tésztába, és ha kell, akkor még önthetünk hozzá. A tésztából egy kevés olajon serpenyőben megsütjük a palacsintákat.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. Elkészítjük a tölteléket. A túrót a cukorral és tojásfehérjével simára keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjjal ízesíthetjük.
  3. A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel és felcsavarjuk. A palacsintákat félbevágjuk és kivajazott sütőtálba tesszük őket úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a cukrot és vaníliacukrot, majd nyakon öntjük vele a palacsintákat.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojásos-tejes-cukros mártás el nem kezd barnulni.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  6. Még forrón porcukorral meghintjük.