TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Tepsis bécsi túrós palacsinta
Tepsis bécsi túrós palacsinta
Recept Tepsis bécsi túrós palacsinta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.7.2018

Tepsis bécsi túrós palacsinta

Szerintem a tepsis bécsi túrós palacsinta a klasszikus túrós palacsintával összehasonlítva sokkal jobb. Ez egyrészt köszönhető a cukros-tejes-tojásos szósznak, amivel a palacsintákat nyakon öntjük a sütőtálban, valamint a sütésnek is. Igaz, hogy kell hozzá sütő meg egy kicsivel több idő az elkészítéshez, de megéri a fáradozást. Ennél az édességnél is igaz, hogy érdemes jó nagy adagot készíteni. A túrós töltelék most mazsolával készült és egy kevés reszelt citromhéjjal, de ez csak ízlés dolga. Szerző: Jaja

60 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Palacsinta:

250 g
finomliszt
2 db
tojássárga
2 kv. kanál
kristálycukor
csipet só
2 ev. kanál
olaj
400 ml
tej
200-250 ml
szénsavas ásványvíz

Töltelék:

750 g
túró
5 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
mazsola (elhagyható)
2 db
tojásfehérje
ízlés szerint citrom héja

Szükségünk lesz még:

200 ml
tej
2 db
tojás
2 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A palacsintatészta hozzávalóit tálba tesszük és egységes tésztává dolgozzuk. Az ásványvíz mennyisége függ a liszt minőségétől is, így inkább először 200 ml kerüljön a tésztába, és ha kell, akkor még önthetünk hozzá. A tésztából egy kevés olajon serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A túrót a cukorral és tojásfehérjével simára keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjjal ízesíthetjük.
  3. A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel és felcsavarjuk. A palacsintákat félbevágjuk és kivajazott sütőtálba tesszük őket úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak.
  4. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a cukrot és vaníliacukrot, majd nyakon öntjük vele a palacsintákat.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojásos-tejes-cukros mártás el nem kezd barnulni.
  6. Még forrón porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása