Tepsis csirkebatyu zöldségágyon

Csirkemell, szalonna, bébispenót, egyéb zöldségek, mozzarella, fűszerek… Ezekből a hozzávalókból csak jó dolgokat lehet kihozni. A legutóbbi választásom a tepsis csirkebatyura esett zöldségágyon. Mivel vacsoravendégeket vártam, előző nap este lefekvés előtt azon gondolkodtam, mit is lehetne készteni nekik. Csak annyit tudtam, hogy szárnyast szeretnék. Elég tanácstalan voltam, majd a boltban ráakadtam a spenótra, és eldöntöttem, hogy ezt készítem el. Igazi luxusvacsorát sikerült kreálnom, és senki sem távozott üres gyomorral.

Hozzáadta:, 10.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Tepsis csirkebatyu zöldségágyon

Hozzávalók

Három adaghoz:
3 dbcsirkemell filé
3 szeletszalonna
300 gbébispenót
1 dbkisebb cukkini
300 gcherry paradicsom
4 gerezdfokhagyma
200 gmozzarella
1 ev. kanálbalzsamecet
1 ev. kanálnádcukor
1 ev. kanálchillis fűszerkeverék szárnyasokhoz
ízlés szerint só és bors
1 kv. kanálProvánszi fűszerkeverék
1 kv. kanálszárított bazsalikom
1/2 kv. kanálkakukkfű
1 ev. kanálolaj
2 ev. kanálvaj
kevés víz felöntéshez

Elkészítés menete

  1. A csirkemell közepébe hosszában éles késsel lyukat készítünk, majd beletesszük/nyomkodjuk a szalonnát. A húst a chillis fűszerkeverékkel megszórjuk, majd mindkét oldalát serpenyőben, forró olajon 10-10 percig sütjük.
  2. A csirkemellet sütőtálba tesszük. A serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, a kockára vágott cukkinit és a félbe vágott paradicsomot. Hozzáadjuk a fűszereket (a cukrot is), a balzsamecetet, majd 10 percig pirítjuk.
  3. A spenótot forró vízzel leöntjük, majd jeges vízbe tesszük és lecsepegtetjük. A hússzeletekre rátesszük a spenótot, mindegyikre teszünk egy kupac pirított zöldséget és egy-kéty szelet mozzarellát.
  4. A maradék pirított zöldséget a hússzeletek közé tesszük, kb. 100 ml vízzel felöntjük, majd 180 fokon 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a vajat, lekapcsoljuk a sütőt és pár percig visszatesszük. Rizzsel tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)