TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Tepsis csirkebatyu zöldségágyon
Tepsis csirkebatyu zöldségágyon
Recept Tepsis csirkebatyu zöldségágyon
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   10.8.2017

Tepsis csirkebatyu zöldségágyon

Csirkemell, szalonna, bébispenót, egyéb zöldségek, mozzarella, fűszerek… Ezekből a hozzávalókból csak jó dolgokat lehet kihozni. A legutóbbi választásom a tepsis csirkebatyura esett zöldségágyon. Mivel vacsoravendégeket vártam, előző nap este lefekvés előtt azon gondolkodtam, mit is lehetne készteni nekik. Csak annyit tudtam, hogy szárnyast szeretnék. Elég tanácstalan voltam, majd a boltban ráakadtam a spenótra, és eldöntöttem, hogy ezt készítem el. Igazi luxusvacsorát sikerült kreálnom, és senki sem távozott üres gyomorral.

Alapanyagok

Három adaghoz:

3 db
csirkemell filé
3 szelet
szalonna
300 g
bébispenót
1 db
kisebb cukkini
300 g
cherry paradicsom
4 gerezd
fokhagyma
200 g
mozzarella
1 ev. kanál
balzsamecet
1 ev. kanál
nádcukor
1 ev. kanál
chillis fűszerkeverék szárnyasokhoz
ízlés szerint só és bors
1 kv. kanál
Provánszi fűszerkeverék
1 kv. kanál
szárított bazsalikom
1/2 kv. kanál
kakukkfű
1 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
vaj
kevés víz felöntéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemell közepébe hosszában éles késsel lyukat készítünk, majd beletesszük/nyomkodjuk a szalonnát. A húst a chillis fűszerkeverékkel megszórjuk, majd mindkét oldalát serpenyőben, forró olajon 10-10 percig sütjük.
  2. A csirkemellet sütőtálba tesszük. A serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, a kockára vágott cukkinit és a félbe vágott paradicsomot. Hozzáadjuk a fűszereket (a cukrot is), a balzsamecetet, majd 10 percig pirítjuk.
  3. A spenótot forró vízzel leöntjük, majd jeges vízbe tesszük és lecsepegtetjük. A hússzeletekre rátesszük a spenótot, mindegyikre teszünk egy kupac pirított zöldséget és egy-kéty szelet mozzarellát.
  4. A maradék pirított zöldséget a hússzeletek közé tesszük, kb. 100 ml vízzel felöntjük, majd 180 fokon 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a vajat, lekapcsoljuk a sütőt és pár percig visszatesszük. Rizzsel tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása