Tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel

A tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel talán az egyik legegyszerűbb csirkerecept, amit valaha készítettem. Csak csirke, fűszer, burgonya és zöldség (ami ráadásul a köret is), egy sütő, na meg egy tepsi, amibe az összes hozzávalót beletesszük. Én a tepsis csirkét előző napi húslevessel öntöttem fel, de ha nincs, akkor megteszi a húsleveskocka vízben feloldva. Nagyszerű, gyors ebéd vagy vacsora, nemcsak a hétköznapokra.

Hozzáadta:Babu27, 16.2.2017
Kategória: Főételek
Tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel

Hozzávalók

Csirkés alaphoz:
csirkecomb (alsó és felső keverve, egész comb)
Szükségünk lesz még:
kb 800 gkisebb burgonya
1 fejfokhagyma
4 ev. kanálolívaolaj
200 mlcsirkealaplé
ízlés szerint őrölt pirospaprika (édes)
ízlés szerint só, bors
1 dbcitrom
1 dbnagy fej vöröshagyma
2 dbcukkini
3 dbközepes paradicsom
1 dbkápia
ízlés szerint bazsalikom, kakukkfű

Elkészítés menete

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkét sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt pirospaprikával (akár grillfűszert is használhatunk).
  2. A meghámozott burgonyát megmossuk, megszárítjuk, majd felnegyedeljük.
  3. Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, beletesszük a húst, a burgonyát, a gerezdekre szedett fokhagymát, a felvágott hagymát. A citrom felének levével meglocsoljuk a burgonyát és a csirkét, a másik felét negyedekre vágjuk és beletesszük a tepsibe.
  4. fél órát sütjük, majd felöntjük az alaplével.
  5. A cukkinit és a kápiát felkockázzuk, a paradicsomot félbe vágjuk. Mikor már a hús majdnem kész, rátesszük a zöldségeket, és még 15 percig sütjük.
  6. 1-2 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a bazsalikommal és a kakukkfűvel.

Blogom: Vaření a pečení s radostí