Tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel

Hozzáadta: Babu27, 16.2.2017
Kategória: Köretek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Tepsis burgonya, Burgonya, Cukkinis receptek
A tepsis csirkecomb burgonyával és zöldségekkel talán az egyik legegyszerűbb csirkerecept, amit valaha készítettem. Csak csirke, fűszer, burgonya és zöldség (ami ráadásul a köret is), egy sütő, na meg egy tepsi, amibe az összes hozzávalót beletesszük. Én a tepsis csirkét előző napi húslevessel öntöttem fel, de ha nincs, akkor megteszi a húsleveskocka vízben feloldva. Nagyszerű, gyors ebéd vagy vacsora, nemcsak a hétköznapokra.
Hozzáadta: Babu27, 16.2.2017
Kategória: Köretek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Tepsis burgonya, Burgonya, Cukkinis receptek
ALAPANYAGOK
Csirkés alaphoz:
Szükségünk lesz még:
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkét sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt pirospaprikával (akár grillfűszert is használhatunk).
- A meghámozott burgonyát megmossuk, megszárítjuk, majd felnegyedeljük.
- Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, beletesszük a húst, a burgonyát, a gerezdekre szedett fokhagymát, a felvágott hagymát. A citrom felének levével meglocsoljuk a burgonyát és a csirkét, a másik felét negyedekre vágjuk és beletesszük a tepsibe.
- fél órát sütjük, majd felöntjük az alaplével.
- A cukkinit és a kápiát felkockázzuk, a paradicsomot félbe vágjuk. Mikor már a hús majdnem kész, rátesszük a zöldségeket, és még 15 percig sütjük.
- 1-2 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a bazsalikommal és a kakukkfűvel.
Blogom: Vaření a pečení s radostí