Tepsis csirkecomb burgonyával

Szerintem az egyik legegyszerűbb főétel! A csirkecomb igazi főnyeremény, ha jól készítjük, kellően szaftos, a bőr pedig ropogós! A fűszerezés csak rajtunk múlik. Én a család által leginkább kedvelt só, bors, caynenne bors, édes pirospaprika és fokhagymapor keverékénél maradtam, de más a köményes fűszert, vagy a citromos sót kedveli. Tényleg ezernyi lehetőség! Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 12.7.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tepsis csirkecomb burgonyával

Hozzávalók

4 dbcsirkecomb
2 ev. kanálolaj
ízlés szerint fűszer, fűszerkeverék
burgonya
vöröshagyma
szükség szerint víz

Elkészítés menete

  1. A csirkecombokat alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd sütőtálba, esetleg tepsibe tesszük.
  2. A csirkecombokat olajjal meglocsoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, belemasszírozzuk. Én só, bors, cayenne bors, édes pirospaprika és fokhagymapor keverékét használtam, de akár előre elkészített fűszerkeveréket is használhatunk. Ízlés dolga.
  3. A burgonyákat megmossuk, hasábra vágjuk (nagyjából hasonló méretre), ezt pedig a csirkecomb köré tesszük. A burgonyát is meglocsoljuk kevés olajjal, fűszerkeverékkel vagy simán sóval megszórjuk. Ízlés szerint sárgarépát és hasábokra vágott vöröshagymát is tehetünk a burgonyára.
  4. Kevés vízzel felöntjük, majd 220 fokra előmelegített sütőben lefedve egy órát sütjük, majd szükség szerint 20-30 percig rápirítunk.