Tepsis csirkecomb

Egy újabb remek egytálétel, egyetlen sütőtálban. Imádom az ilyen egyszerű recepteket, mert kevés munkával járnak, és az ízek is csodásan összeérnek. Ráadásul a köret és a fő fogás is egy helyen van. A burgonyás alapot hagymás-répás keverékkel dobtam fel, kapott egy adag főzőtejszínt is, a fűszeres csirkét pedig majonézzel is megkentem. Ettől lett nagyon szaftos, a sajtnak köszönhetően pedig ellenállhatatlan!

Hozzáadta:, 13.2.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tepsis csirkecomb

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 kgburgonya
1 dbvöröshagyma
1 dbsárgarépa
1/2 ev. kanálvaj
200 mlfőzőtejszín
só, bors
fűszerkeverék csirkehúshoz, ízlés szerint
kakukkfű
8 dbcsirkecomb
4 ev. kanálmajonéz
150 greszelt mozzarella
Ízlés szerint parmezán

Elkészítés menete

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékony hasábokra szeletlejük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a lereszelt répát és együtt elkezdjük lepirítani. A pirított zöldségeket hozzáadjuk a burgonyához. Sózzuk és borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd ezt az alapot tesszük egy sütőtál aljára. A tejszínt felmelegítjük és ráöntjük a burgonyás-zöldséges alapra.
  3. A csirkecombokat megmossuk, sózzuk és borsozzuk, fűszerkeverékkel ízesíthetjük, rátesszük a burgonyára, tetejét majonézzel megkenjük.
  4. Reszelt mozzarella sajttal és parmezánnal megszórjuk, alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben másfél órát sütjük. Sütés előtt 5-10 perccel eltávolítjuk az alufóliát és rápirítunk.

Forrás: Olgasflavorfactory