Tepsis csirkecomb

Recept Tepsis csirkecomb

Hozzáadta: TopPetra, 13.2.2020

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Egy újabb remek egytálétel, egyetlen sütőtálban. Imádom az ilyen egyszerű recepteket, mert kevés munkával járnak, és az ízek is csodásan összeérnek. Ráadásul a köret és a fő fogás is egy helyen van. A burgonyás alapot hagymás-répás keverékkel dobtam fel, kapott egy adag főzőtejszínt is, a fűszeres csirkét pedig majonézzel is megkentem. Ettől lett nagyon szaftos, a sajtnak köszönhetően pedig ellenállhatatlan!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 13.2.2020

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

2 kgburgonya
1 dbvöröshagyma
1 dbsárgarépa
1/2 ev. kanálvaj
200 mlfőzőtejszín
só, bors
fűszerkeverék csirkehúshoz, ízlés szerint
kakukkfű
8 dbcsirkecomb
4 ev. kanálmajonéz
150 greszelt mozzarella
Ízlés szerint parmezán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékony hasábokra szeletlejük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a lereszelt répát és együtt elkezdjük lepirítani. A pirított zöldségeket hozzáadjuk a burgonyához. Sózzuk és borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd ezt az alapot tesszük egy sütőtál aljára. A tejszínt felmelegítjük és ráöntjük a burgonyás-zöldséges alapra.
  3. A csirkecombokat megmossuk, sózzuk és borsozzuk, fűszerkeverékkel ízesíthetjük, rátesszük a burgonyára, tetejét majonézzel megkenjük.
  4. Reszelt mozzarella sajttal és parmezánnal megszórjuk, alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben másfél órát sütjük. Sütés előtt 5-10 perccel eltávolítjuk az alufóliát és rápirítunk.

Forrás: Olgasflavorfactory

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás