Tepsis fánk égetett tésztából

Recept Tepsis fánk égetett tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

A puha, lágy, levegős égetett tészta bizony le tud venni a lábamról! Legyen az bármilyen formában, egy jó nagy adag krémmel és tejszínhabos réteggel felturbózva igazi csemege! Ezeknek az igencsak komoly elvárásoknak tesz eleget a tepsis fánk égetett tésztából. Hogy egyszerűsítsem a dolgomat, az égetett tésztát két részre szedtem és külön-külön tepsiben megsütöttem. Így nem kellet „bajlódnom” a félbevágással, kis kosárkák megformázásával. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 mlvíz
200 mlolaj
180 gbúzafinomliszt
csipet só
6 dbtojás
1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
750 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
200 gvaj
2 csomagtejszín ízű habpor
250 mltej

Öntet:

5 dkgkristálycukor
4 ev. kanáltej
20 dkgporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vizet edénybe tesszük, hozzáadjuk az olajat, egy csipet sót és felforraljuk. Belekeverjük a lisztet. Addig keverjük, amíg a tészta már nem tapad az edény oldalához és aljához.
  2. Levesszük a tűzről, kihűtjük és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Minden egyes tojás után jó alaposan felverjük. A kapott tésztát két részre osztjuk, majd mindegyik adagot sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Elegyengetjük.
  3. A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  4. A pudingport beleszórjuk a 750 ml tejbe, csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, beledolgozzuk a sűrített tejet, majd a puha vajat. Ezt a krémet kenjük rá az egyik tésztalapra.
  5. A karamelles krémre rátesszük a habporból és 250 ml tejből készült habot. Lefedjük a második tésztalappal. Ha egy kicsit fel szeretnénk dobni a habot, egy-két kanál sűrített tejet keverhetünk bele.
  6. A kristálycukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejjel. Amikor a karamell felolvadt, hozzáadjuk a porcukrot, majd ezzel locsoljuk meg a felső tésztalapot.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás