Tepsis fánk égetett tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 4.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
A puha, lágy, levegős égetett tészta bizony le tud venni a lábamról! Legyen az bármilyen formában, egy jó nagy adag krémmel és tejszínhabos réteggel felturbózva igazi csemege! Ezeknek az igencsak komoly elvárásoknak tesz eleget a tepsis fánk égetett tésztából. Hogy egyszerűsítsem a dolgomat, az égetett tésztát két részre szedtem és külön-külön tepsiben megsütöttem. Így nem kellet „bajlódnom” a félbevágással, kis kosárkák megformázásával. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
200 mlvíz
200 mlolaj
180 gbúzafinomliszt
csipet só
6 dbtojás
1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
750 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
200 gvaj
2 csomagtejszín ízű habpor
250 mltej
Öntet:
5 dkgkristálycukor
4 ev. kanáltej
20 dkgporcukor
- A vizet edénybe tesszük, hozzáadjuk az olajat, egy csipet sót és felforraljuk. Belekeverjük a lisztet. Addig keverjük, amíg a tészta már nem tapad az edény oldalához és aljához.
- Levesszük a tűzről, kihűtjük és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Minden egyes tojás után jó alaposan felverjük. A kapott tésztát két részre osztjuk, majd mindegyik adagot sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Elegyengetjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS