TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tepsis Harlekin szelet – a legjobb édesség kávé mellé
Tepsis Harlekin szelet – a legjobb édesség kávé mellé
Recept Tepsis Harlekin szelet – a legjobb édesség kávé mellé
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.6.2023

Tepsis Harlekin szelet – a legjobb édesség kávé mellé

A Harlekin szelet ideális választás ünnepekre, születésnapokra, családi összejövetelekre. Igazán pompásan mutat az asztalon, ráadásul még finom is.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
tojás
5 evőkanál
kristálycukor
5 evőkanál
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
2 evőkanál
kakaó
400 ml
habtejszín
2 evőkanál
porcukor
400 ml
habtejszín
2 evőkanál
kakaó
2 evőkanál
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, elegyengetjük, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Sütés közben figyeljük.
  2. A megsült tésztát kihűtjük.
  3. Az egyik adag habtejszínt lehetőleg még előző nap este felforraljuk, kihűtjük, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a cukorral felverjük.
  4. A másik adag habtejszínt a cukorral és kakaóval együtt habbá verjük.
  5. A világos és kakaós tejszínhabot habzsákba töltjük, majd felváltva rávisszük a kihűlt tészta tetejére. Ízlés szerint díszítjük.
  6. Pár órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

*TIPP: Ha csak pár óránk van az elkészítésre, akkor érdemes növényi cukrászhabot vásárolni, amit akár habfixálóval együtt is felverhetünk.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása