TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsgolyók Tepsis húsgolyó burgonyával és lágy mártással
Tepsis húsgolyó burgonyával és lágy mártással
Recept Tepsis húsgolyó burgonyával és lágy mártással
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egy tepsiben készült egytálételeket nagyon szeretem! Ezzel időt és energiát is tudok spórolni, nem kell minden előszedni, külön-külön elkészíteni. Ehhez a fogáshoz három fontos hozzávaló kell: a darát húsos massza, amiből megformázzuk a húsgolyókat, a kisebb burgonya és a tökéletes mártás. Ezek hármasa hozza létre ezt a csodás, tepsiben készült egytálételt. A húsgolyó szaftos, a burgonyapuha, az íze pedig bombasztikus!

TopPetra TopPetra    ·   21.5.2020

Tepsis húsgolyó burgonyával és lágy mártással

Az egy tepsiben készült egytálételeket nagyon szeretem! Ezzel időt és energiát is tudok spórolni, nem kell minden előszedni, külön-külön elkészíteni. Ehhez a fogáshoz három fontos hozzávaló kell: a darát húsos massza, amiből megformázzuk a húsgolyókat, a kisebb burgonya és a tökéletes mártás. Ezek hármasa hozza létre ezt a csodás, tepsiben készült egytálételt. A húsgolyó szaftos, a burgonyapuha, az íze pedig bombasztikus!

30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Húsgolyó:

500 g
darált hús
100 g
zabpehely
2-3 gerezd
fokhagyma
1 db
újhagyma
1 ev. kanál
petrezselyemzöld
ízlés szerint só és bors
1/2 kv. kanál
kurkuma
1 db
tojás
150 ml
száraz fehérbor

Mártás:

2 ev. kanál
tejföl
1 ev. kanál
paradicsompüré
100 ml
főzőtejszín
100 ml
víz
ízlés szerint só és bors
őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld

Szükségünk lesz még:

800 g
kisebb burgonya
szükség szerint vaj vagy olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. Először a húsgolyókat készítjük el. A darált húst nagyobb tálba tesszük, hogy könnyeb legyen majd összedolgozni. Hozzáadjuk a leturmixolt zabpelyhet (ha tudunk enni zabpehely lisztet, akkor azzal helyettesítjük), az aprított petrezselyemzöldet és a kis kockára vágott újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kurkumával és zúzott fokhagymával ízesítjük, végül ráütjük a tojást és ráöntjük a fehérbort.
  2. Alaposan eldolgozzuk. A kapott darált húsos masszából megformázzuk a kicsi húsgolyókat. A húsgolyók mérete kb. megegyezik a kis, megtisztított burgonyák méretével. A burgonyát és a húsgolyókat is magas falú, kivajazott sütőtálba tesszük.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. Közben elkészítjük a mártást: a hozzávalókat nemes egyszerűséggel eldolgozzuk. Miután letelt a 30 perc sütési idő, a mártással meglocsoljuk a burgonyás húsgolyókat.
  5. 15percre visszatesszük a sütőbe, majd díszítésnek a tetejét petrezselyemzölddel megszórjuk.
  6. A sütési idő a burgonya és húsgolyó nagyságától is függ, ezért a sütési idő inkább irányadó. Minél kisebb, annál kevesebb ideig kell sütni.

Forrás: Daninakuhinja

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása