Tepsis húsgolyó burgonyával és lágy mártással

Recept Tepsis húsgolyó burgonyával és lágy mártással

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2020

Kategória: Húsételek, Darált hús, Húsgolyók, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Az egy tepsiben készült egytálételeket nagyon szeretem! Ezzel időt és energiát is tudok spórolni, nem kell minden előszedni, külön-külön elkészíteni. Ehhez a fogáshoz három fontos hozzávaló kell: a darát húsos massza, amiből megformázzuk a húsgolyókat, a kisebb burgonya és a tökéletes mártás. Ezek hármasa hozza létre ezt a csodás, tepsiben készült egytálételt. A húsgolyó szaftos, a burgonyapuha, az íze pedig bombasztikus!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2020

Kategória: Húsételek, Darált hús, Húsgolyók, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Húsgolyó:

500 gdarált hús
100 gzabpehely
2-3 gerezdfokhagyma
1 dbújhagyma
1 ev. kanálpetrezselyemzöld
ízlés szerint só és bors
1/2 kv. kanál kurkuma
1 dbtojás
150 mlszáraz fehérbor

Mártás:

2 ev. kanáltejföl
1 ev. kanálparadicsompüré
100 mlfőzőtejszín
100 mlvíz
ízlés szerint só és bors
őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld

Szükségünk lesz még:

800 gkisebb burgonya
szükség szerint vaj vagy olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a húsgolyókat készítjük el. A darált húst nagyobb tálba tesszük, hogy könnyeb legyen majd összedolgozni. Hozzáadjuk a leturmixolt zabpelyhet (ha tudunk enni zabpehely lisztet, akkor azzal helyettesítjük), az aprított petrezselyemzöldet és a kis kockára vágott újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kurkumával és zúzott fokhagymával ízesítjük, végül ráütjük a tojást és ráöntjük a fehérbort.
  2. Alaposan eldolgozzuk. A kapott darált húsos masszából megformázzuk a kicsi húsgolyókat. A húsgolyók mérete kb. megegyezik a kis, megtisztított burgonyák méretével. A burgonyát és a húsgolyókat is magas falú, kivajazott sütőtálba tesszük.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. Közben elkészítjük a mártást: a hozzávalókat nemes egyszerűséggel eldolgozzuk. Miután letelt a 30 perc sütési idő, a mártással meglocsoljuk a burgonyás húsgolyókat.
  5. 15percre visszatesszük a sütőbe, majd díszítésnek a tetejét petrezselyemzölddel megszórjuk.
  6. A sütési idő a burgonya és húsgolyó nagyságától is függ, ezért a sütési idő inkább irányadó. Minél kisebb, annál kevesebb ideig kell sütni.

Forrás: Daninakuhinja

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás