Tepsis húsgolyó burgonyával és lágy mártással

Recept Tepsis húsgolyó burgonyával és lágy mártással
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egy tepsiben készült egytálételeket nagyon szeretem! Ezzel időt és energiát is tudok spórolni, nem kell minden előszedni, külön-külön elkészíteni. Ehhez a fogáshoz három fontos hozzávaló kell: a darát húsos massza, amiből megformázzuk a húsgolyókat, a kisebb burgonya és a tökéletes mártás. Ezek hármasa hozza létre ezt a csodás, tepsiben készült egytálételt. A húsgolyó szaftos, a burgonyapuha, az íze pedig bombasztikus!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Húsgolyó:

500 gdarált hús
100 gzabpehely
2-3 gerezdfokhagyma
1 dbújhagyma
1 ev. kanálpetrezselyemzöld
ízlés szerint só és bors
1/2 kv. kanál kurkuma
1 dbtojás
150 mlszáraz fehérbor

Mártás:

2 ev. kanáltejföl
1 ev. kanálparadicsompüré
100 mlfőzőtejszín
100 mlvíz
ízlés szerint só és bors
őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld

Szükségünk lesz még:

800 gkisebb burgonya
szükség szerint vaj vagy olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a húsgolyókat készítjük el. A darált húst nagyobb tálba tesszük, hogy könnyeb legyen majd összedolgozni. Hozzáadjuk a leturmixolt zabpelyhet (ha tudunk enni zabpehely lisztet, akkor azzal helyettesítjük), az aprított petrezselyemzöldet és a kis kockára vágott újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kurkumával és zúzott fokhagymával ízesítjük, végül ráütjük a tojást és ráöntjük a fehérbort.
  2. Alaposan eldolgozzuk. A kapott darált húsos masszából megformázzuk a kicsi húsgolyókat. A húsgolyók mérete kb. megegyezik a kis, megtisztított burgonyák méretével. A burgonyát és a húsgolyókat is magas falú, kivajazott sütőtálba tesszük.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. Közben elkészítjük a mártást: a hozzávalókat nemes egyszerűséggel eldolgozzuk. Miután letelt a 30 perc sütési idő, a mártással meglocsoljuk a burgonyás húsgolyókat.
  5. 15percre visszatesszük a sütőbe, majd díszítésnek a tetejét petrezselyemzölddel megszórjuk.
  6. A sütési idő a burgonya és húsgolyó nagyságától is függ, ezért a sütési idő inkább irányadó. Minél kisebb, annál kevesebb ideig kell sütni.

Forrás: Daninakuhinja

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás