TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Tepsis kalács. Finom kelt tészta túrós feltéttel.
Tepsis kalács. Finom kelt tészta túrós feltéttel.
Recept Tepsis kalács. Finom kelt tészta túrós feltéttel.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.2.2024

Tepsis kalács. Finom kelt tészta túrós feltéttel.

Szeretem az érdekes süteményeket. A kelt tészta pedig mindig lehetőséget ad arra, hogy mindig valami újat, valami különlegeset készítsek.

110 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
2 evőkanál
kristálycukor
2 db
tojássárga
8 evőkanál
olaj
1/2 kocka
élesztő
csipet
250 ml
tej

Kell még:

250 g
túró
2 db
tojásfehérje
2 evőkanál
porcukor
szükség szerint
lekvár
szóráshoz
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, cipóvá formázzuk. Lisztes felületre tesszük, kendővel lefedjük, egy órát kelesztjük.
  2. Amikor a tészta már kétszeresére kelt, tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsit olajjal kikenjük, majd beletesszük a tésztát.
  3. A tésztát még fél órát pihentetjük. Pihentetés után lekvárral megkenjük, majd rákerül a túrós töltelék. Újabb 15 percet pihentetjük.
  4. A túrós töltelékhez a túrót, tojásfehérjét, cukrot kézi robotgéppel sima állagú krémmé dolgozzuk.
  5. A süteményt 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Sütés közben figyeljük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása