Tepsis karamellás képviselőfánk

Ezt a szinte luxus édességet biztosan szeretni fogjátok. Kicsik és nagyon egyaránt nagyon odavannak érte. Ebből nem érdemes kis falatokat készíteni, ugyanis ha a karamellás képviselőfánkot rögtön tepsiben készítjük, akkor lehetőségünk van jó nagy kockákra vágni. Szerintem ez sokkal praktikusabb. A cukor mennyiségét mindenki maga határozza meg a karamellás pudingban. Mi édesen szeretjük, így a cukorral sem spórolok. Szerző: Rebeka (Nada I)

Hozzáadta:, 2.10.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Tepsis karamellás képviselőfánk

Hozzávalók

Égetett tésztához:
750 mlvíz
230 gvaj
230 gbúzafinomliszt
csipet só
8 dbtojás
Karamelles töltelékhez:
750 mltej
2 csomagkaramelles pudingpor
ízlés szerint porcukor
250 gvaj
2 x 250 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló
ízlés szerint kristálycukor
Karamelles öntethez:
250 gkristálycukor
250 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, elkezdjük melegíteni, majd beledolgozzuk a lisztet és addig főzzük (kis lángon), amíg a tészta már nem tapad az edény oldalához (kb. 10 perc). A tésztát kihűtjük, egyenként belekeverjük a tojást.
  2. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd mindegyikbe beletesszük a fé-fél adag tésztát. Elegyengetjük, 200 fokon elkezdjük sütni (30-40 perc, minél tovább sütjük, a tészta felszíne annál ropogósabb lesz, de ahogy elkezd hűlni, megpuhul). Az első 15 percben ne nyissuk le a sütő ajtaját!
  3. A pudingport és az ízlés szerinti kristálycukrot a tejben csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk és kihűtjük. Beledolgozzuk az ízlés szerinti porcukor mennyiséggel habosra vert vajat, majd krémesre keverjük a kihűlt pudinggal.
  4. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  5. Az első tésztalapra rákenjük a karamelles krémet, erre kenjük rá a tejszínhabot. Lefedjük a második tésztalappal, meglocsoljuk a karamelles öntettel.
  6. Öntet: a cukrot edénybe szórjuk, felolvasztjuk. Amikor már elkészült a karamell, felöntjük a forró tejszínnel. Óvatosan dolgozzunk! Addig főzzük, amíg a karamell fel nem olvad a tejszínben. Amint ez megtörtént, meglocsoljuk vele az előkészített süteményt. Hűtőszekrénybe tesszük, kihűtjük.

Blogom: Vaření s Tomem