TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Tepsis karamellás képviselőfánk
Tepsis karamellás képviselőfánk
Recept Tepsis karamellás képviselőfánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.10.2018

Tepsis karamellás képviselőfánk

Ezt a szinte luxus édességet biztosan szeretni fogjátok. Kicsik és nagyon egyaránt nagyon odavannak érte. Ebből nem érdemes kis falatokat készíteni, ugyanis ha a karamellás képviselőfánkot rögtön tepsiben készítjük, akkor lehetőségünk van jó nagy kockákra vágni. Szerintem ez sokkal praktikusabb. A cukor mennyiségét mindenki maga határozza meg a karamellás pudingban. Mi édesen szeretjük, így a cukorral sem spórolok. Szerző: Rebeka (Nada I)

50 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Égetett tésztához:

750 ml
víz
230 g
vaj
230 g
búzafinomliszt
csipet só
8 db
tojás

Karamelles töltelékhez:

750 ml
tej
2 csomag
karamelles pudingpor
ízlés szerint porcukor
250 g
vaj
2 x 250 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló
ízlés szerint kristálycukor

Karamelles öntethez:

250 g
kristálycukor
250 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, elkezdjük melegíteni, majd beledolgozzuk a lisztet és addig főzzük (kis lángon), amíg a tészta már nem tapad az edény oldalához (kb. 10 perc). A tésztát kihűtjük, egyenként belekeverjük a tojást.
  2. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd mindegyikbe beletesszük a fé-fél adag tésztát. Elegyengetjük, 200 fokon elkezdjük sütni (30-40 perc, minél tovább sütjük, a tészta felszíne annál ropogósabb lesz, de ahogy elkezd hűlni, megpuhul). Az első 15 percben ne nyissuk le a sütő ajtaját!
  3. A pudingport és az ízlés szerinti kristálycukrot a tejben csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk és kihűtjük. Beledolgozzuk az ízlés szerinti porcukor mennyiséggel habosra vert vajat, majd krémesre keverjük a kihűlt pudinggal.
  4. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  5. Az első tésztalapra rákenjük a karamelles krémet, erre kenjük rá a tejszínhabot. Lefedjük a második tésztalappal, meglocsoljuk a karamelles öntettel.
  6. Öntet: a cukrot edénybe szórjuk, felolvasztjuk. Amikor már elkészült a karamell, felöntjük a forró tejszínnel. Óvatosan dolgozzunk! Addig főzzük, amíg a karamell fel nem olvad a tejszínben. Amint ez megtörtént, meglocsoljuk vele az előkészített süteményt. Hűtőszekrénybe tesszük, kihűtjük.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása