Tepsis kókuszos

A tepsis kókuszos süti nagy szerintem az egyszerűségében rejlik. Egy igazi klasszikus tepsis édesség, puha tésztával, lágy krémmel, és persze az elmaradhatatlan csokiöntettel a tetején. A tészta és a krém közé még jön egy réteg finom házi lekvár. Én a savanykásabb ízvilágú lekvárt kedvelem, a meggylekvár pl. tökéletes ehhez a süteményhez. Miután a csokiöntet megkötött, óvatosan felszeletelem, majd tálalom.

Hozzáadta:, 17.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tepsis kókuszos

Hozzávalók

Tészta:
7 dbtojásfehérje
200 gporcukor
200 gkókuszreszelék
80 gbúzafinomliszt
1/2 kv. kanálsütőpor
Krém:
7 dbtojássárga
6 ev. kanálporcukor
3 ev. kanálbúzafinomliszt
6 ev. kanáltej
250 gvaj
lekvár
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, ezután óvatosan elkeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporos liszttel.
  2. A tésztát olajjal kikent és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 130-150 fokon kb. 12-15 percig sütjük.
  3. A krémhez gőzfürdő felett felverjük a tojássárgát a cukorral, a liszttel és a tejjel.
  4. Amikor már kellően krémes, levesszük a gőzfürdőről és kis darabokban beledolgozzuk a vajat.
  5. A tésztát megkenjük a lekvárral, majd a krémmel, tetejét pedig csokiöntettel bevonjuk.