TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tepsis kürtöskalács
Tepsis kürtöskalács
Recept Tepsis kürtöskalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.4.2019

Tepsis kürtöskalács

Kis munkával csodás finomság! Ez nem más, mint a tepsis kürtöskalács. Nincs mindenkinek nagy konyhája és felszerelése a klasszikus kürtöskalács elkészítéséhez, de azért nincs minden veszve, és otthon is el tudjuk készíteni, egy kicsit átgondolt módon és formában. A puha, lágy kelt tésztát olajjal kikent tepsibe tesszük, tojásfehérjével megkenjük, fahéjas cukorral elkevert dióval megszórjuk. Miután megsült, már csak egy kevés porcukor, és tálalhatjuk is. Szerző: Mineralka

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
rétesliszt
250 ml
tej
3 ev. kanál
olvasztott vaj
8 ev. kanál
kristálycukor
42 g
élesztő
2 db
tojássárga
csipet só
tojásfehérje kenéshez
aprított dió fahéjas cukorral elkeverve
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókból klasszikus kelt tésztát készítünk, amit egy órát kelesztünk (lefedve, meleg helyen). A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot és lisztet, majd mikor az élesztő már felfutott, eldolgozzuk a többi hozzávalóval.%1%2%3
  2. A megkelt tésztát olajjal kikent tepsibe tesszük, kezünkkel elkezdjük szétteríteni az egész tepsin. Tojásfehérjével megkenjük, a fahéjas cukorral elkevert dióval megszórjuk.%4
  3. 20 percig pihentetjük, 180 fokon 20 percig sütjük. Ha a dió kezdeni túlságosan megpirulni, akkor előbb vesszük ki a sütőből.%5
  4. Miután megsült, porcukorral megszórjuk, tálaljuk.%6%7%8
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása