Tepsis kürtöskalács

Kis munkával csodás finomság! Ez nem más, mint a tepsis kürtöskalács. Nincs mindenkinek nagy konyhája és felszerelése a klasszikus kürtöskalács elkészítéséhez, de azért nincs minden veszve, és otthon is el tudjuk készíteni, egy kicsit átgondolt módon és formában. A puha, lágy kelt tésztát olajjal kikent tepsibe tesszük, tojásfehérjével megkenjük, fahéjas cukorral elkevert dióval megszórjuk. Miután megsült, már csak egy kevés porcukor, és tálalhatjuk is. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 13.4.2019
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tepsis kürtöskalács

Hozzávalók

400 grétesliszt
250 mltej
3 ev. kanálolvasztott vaj
8 ev. kanálkristálycukor
42 gélesztő
2 dbtojássárga
csipet só
tojásfehérje kenéshez
aprított dió fahéjas cukorral elkeverve

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókból klasszikus kelt tésztát készítünk, amit egy órát kelesztünk (lefedve, meleg helyen). A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot és lisztet, majd mikor az élesztő már felfutott, eldolgozzuk a többi hozzávalóval.%1%2%3
  2. A megkelt tésztát olajjal kikent tepsibe tesszük, kezünkkel elkezdjük szétteríteni az egész tepsin. Tojásfehérjével megkenjük, a fahéjas cukorral elkevert dióval megszórjuk.%4
  3. 20 percig pihentetjük, 180 fokon 20 percig sütjük. Ha a dió kezdeni túlságosan megpirulni, akkor előbb vesszük ki a sütőből.%5
  4. Miután megsült, porcukorral megszórjuk, tálaljuk.%6%7%8