Tepsis lapcsánka

Recept Tepsis lapcsánka

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2018

Kategória: Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik

KÜLDÖTT KÉPEK

Szerintem a nagy hőségben senkinek sincs kedve forró olajon tócsnit sütni. Ha mégsem akarunk lemondani a tócsniról vagy lapcsánkáról, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a tepsis változatot. Igaz, kevesebb olaj kell hozzá, a ropogósságot pedig nem tudjuk hozni, de így is tökéletes finomságot a végeredmény. A tésztát füstölt szalonnával gazdagítottam, az elkészült tepsis lapcsánkát pedig önmagában egy kevés tejfölös mártogatóssal, vagy akár köretként is tálalhatjuk. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2018

Kategória: Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

6 dbreszelt burgonya
2 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálfőzőtejszín vagy tej
1 ev. kanálfinomliszt
1 dbtojás
100 gfüstölt hús vagy szalonna
ízlés szerint só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lisztet, a felvert tojást és a füstölt húst vagy szalonnát.
  2. Sóval és borssal ízesítjük, 3 evőkanál tejszínnel vagy tejjel lágyítjuk, majd az egészet jó alaposan ekeverjük.
  3. A burgonyás masszát olajjal kikent tepsibe tesszük.
  4. 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás