Tepsis lapcsánka

Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2018
Kategória: Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik
KÜLDÖTT KÉPEK
Szerintem a nagy hőségben senkinek sincs kedve forró olajon tócsnit sütni. Ha mégsem akarunk lemondani a tócsniról vagy lapcsánkáról, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a tepsis változatot. Igaz, kevesebb olaj kell hozzá, a ropogósságot pedig nem tudjuk hozni, de így is tökéletes finomságot a végeredmény. A tésztát füstölt szalonnával gazdagítottam, az elkészült tepsis lapcsánkát pedig önmagában egy kevés tejfölös mártogatóssal, vagy akár köretként is tálalhatjuk. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2018
Kategória: Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
6 dbreszelt burgonya
2 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálfőzőtejszín vagy tej
1 ev. kanálfinomliszt
1 dbtojás
100 gfüstölt hús vagy szalonna
ízlés szerint só, bors
- A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lisztet, a felvert tojást és a füstölt húst vagy szalonnát.
- A burgonyás masszát olajjal kikent tepsibe tesszük.
- 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapečený BRAMBORÁK v troubě.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zapečené zemiakové placky v rúre.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch KARTOFFELPUFFER-Auflauf aus dem Ofen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS