Tepsis lapcsánka

Szerintem a nagy hőségben senkinek sincs kedve forró olajon tócsnit sütni. Ha mégsem akarunk lemondani a tócsniról vagy lapcsánkáról, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a tepsis változatot. Igaz, kevesebb olaj kell hozzá, a ropogósságot pedig nem tudjuk hozni, de így is tökéletes finomságot a végeredmény. A tésztát füstölt szalonnával gazdagítottam, az elkészült tepsis lapcsánkát pedig önmagában egy kevés tejfölös mártogatóssal, vagy akár köretként is tálalhatjuk. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 20.6.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tepsis lapcsánka

Hozzávalók

6 dbreszelt burgonya
2 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálfőzőtejszín vagy tej
1 ev. kanálfinomliszt
1 dbtojás
100 gfüstölt hús vagy szalonna
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lisztet, a felvert tojást és a füstölt húst vagy szalonnát.
  2. Sóval és borssal ízesítjük, 3 evőkanál tejszínnel vagy tejjel lágyítjuk, majd az egészet jó alaposan ekeverjük.
  3. A burgonyás masszát olajjal kikent tepsibe tesszük.
  4. 200 fokon kb. 30 percig sütjük.