Tepsis palacsinta

Recept Tepsis palacsinta
KÜLDÖTT KÉPEK

A palacsinta önmagában is remek kis fogás, főleg tartalmas töltelékkel. Millió változatban létezik: sós, édes, amerikai, rakott, réteges… Én legutóbb a tepsis palacsintát próbáltam ki, tejszínes-tejfölös-tojásos szósszal meglocsolva. Ez a tepsis palacsinta valami isteni! A finom, krémsajtos-tejfölös-tojásos töltelék fantasztikus ízt adott a tepsis palacsintának, amit a szósz még jobbá, puhábbá és finomabbá tett. Legközelebb sós töltelékkel is kipróbálom, kezdem egy spenótossal, majd a sajtos-csirkemellessel folytatom.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gbúzafinomliszt
3 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
3 dbtojás
késhegynyi sütőpor
kevés rum
1 csomagvaníliacukor
tej

Töltelék:

500 gkrémsajt (Mascarpone, Philadelphia…)
150 gkristálycukor
200 mltejföl
2 dbtojás
1 csomagvaníliacukor

Öntet:

200 mlhabtejszín
1 dbtojás
200 mlnatúr joghurt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a tölteléket: a sajtot, tejfölt, cukrot, tojást, vaníliacukrot krémes állagúra keverjük.
  2. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, és klasszikus palacsintákat sütünk, amiket megtöltünk a töltelékkel.
  3. A felcsavart töltött palacsintákat egy mélyebb sütőtálba tesszük, szorosan egymás mellé, majd meglocsoljuk az öntettel. Ehhez a tejszínt elkeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a felvert tojást és alaposan elkeverjük. A meglocsolt palacsintákat 180 fokon 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás