Tepsis “rántott” karfiol

Recept Tepsis “rántott” karfiol

Hozzáadta: TopPetra, 23.3.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Olaj nélkül, mégis kívül ropogós, belül puha. Jó étvágyat!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 23.3.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

1 ksnagyobb karfiol
3 dbtojás
100 mltej
100 gbúzafinomliszt
1 evőkanálételízesítő/vegeta
Kb. 250 gzsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A karfiolt rózsáira szedjük, forrásban lévő sós vízben 4-5 percig főzzük.
  2. Leszűrjük, a felesleges vizet lecsepegtetjük. A sütőt 180-200 fokra állítjuk.
  3. A tojást, tejet, ételízesítőt és lisztet tésztává dolgozzuk.
  4. A karfiolt beleforgatjuk a tésztába, ügyeljünk arra, hogy a tészta mindenhol ellepje. Érdemes nagyobb edényt/tálat használni. Csepegtetőkanállal kivesszük, beletesszük a zsemlemorzsába. Jó alaposan beleforgatjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk.
  6. 15 percre sütőbe tesszük, majd a karfiolt oldalára fordítjuk, visszatesszük a sütőbe 15. Ezután megint megfordítjuk, ismét 15 perc, végül egy utolsó fordítás, ismét 15 perc.
  7. Körettel, mártogatóssal tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás