A karfiolt rózsáira szedjük, forrásban lévő sós vízben 4-5 percig főzzük.
Leszűrjük, a felesleges vizet lecsepegtetjük. A sütőt 180-200 fokra állítjuk.
A tojást, tejet, ételízesítőt és lisztet tésztává dolgozzuk.
A karfiolt beleforgatjuk a tésztába, ügyeljünk arra, hogy a tészta mindenhol ellepje. Érdemes nagyobb edényt/tálat használni. Csepegtetőkanállal kivesszük, beletesszük a zsemlemorzsába. Jó alaposan beleforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk.
15 percre sütőbe tesszük, majd a karfiolt oldalára fordítjuk, visszatesszük a sütőbe 15. Ezután megint megfordítjuk, ismét 15 perc, végül egy utolsó fordítás, ismét 15 perc.