TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tepsis “rántott” karfiol
Tepsis “rántott” karfiol
Recept Tepsis “rántott” karfiol
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Olaj nélkül, mégis kívül ropogós, belül puha. Jó étvágyat!

TopPetra TopPetra    ·   23.3.2022

Tepsis “rántott” karfiol

Olaj nélkül, mégis kívül ropogós, belül puha. Jó étvágyat!

Alapanyagok
1 ks
nagyobb karfiol
3 db
tojás
100 ml
tej
100 g
búzafinomliszt
1 evőkanál
ételízesítő/vegeta
Kb. 250 g
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karfiolt rózsáira szedjük, forrásban lévő sós vízben 4-5 percig főzzük.
  2. Leszűrjük, a felesleges vizet lecsepegtetjük. A sütőt 180-200 fokra állítjuk.
  3. A tojást, tejet, ételízesítőt és lisztet tésztává dolgozzuk.
  4. A karfiolt beleforgatjuk a tésztába, ügyeljünk arra, hogy a tészta mindenhol ellepje. Érdemes nagyobb edényt/tálat használni. Csepegtetőkanállal kivesszük, beletesszük a zsemlemorzsába. Jó alaposan beleforgatjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk.
  6. 15 percre sütőbe tesszük, majd a karfiolt oldalára fordítjuk, visszatesszük a sütőbe 15. Ezután megint megfordítjuk, ismét 15 perc, végül egy utolsó fordítás, ismét 15 perc.
  7. Körettel, mártogatóssal tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása