TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tepsis réteges szelet – klasszikus finomság, talán egy kicsit más formában
Tepsis réteges szelet – klasszikus finomság, talán egy kicsit más formában
Recept Tepsis réteges szelet – klasszikus finomság, talán egy kicsit más formában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.1.2024

Tepsis réteges szelet – klasszikus finomság, talán egy kicsit más formában

A lágy tészta és édes krémek egymásra rakása adja ennek az édességnek a különlegességét. A család imádja.

35 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

3 db
tojás
3 evőkanál
porcukor
1 evőkanál
rétesliszt
2 evőkanál
kakaó
1 evőkanál
olaj
1 kávéskanál
sütőpor

Világos krém

400 ml
tej
4 evőkanál
rétesliszt
5 evőkanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 db
tojás
200 g
vaj
1 evőkanál
rum

Sötét krém

1 tábla
csokoládé
1 evőkanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a hozzávalókat egységes masszává dolgozzuk. 25x40 cm-es tepsibe tesszük. Először a tojást habbá verjük, a tojássárgát pedig a cukorral, kakaóval, olajjal, lisztbe, sütőporral dolgozzuk el. Végül ebbe a tojássárgás keverékbe forgatjuk bele a habot. Miután beletetettük a tepsibe, 180 fokos sütőben kb. 5 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, kiforgatjuk a tepsiből, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk.
  2. Elkészítjük a világos krémet. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, beledolgozzuk a puha vajat, rummal ízesítjük.
  3. A sötét krémhez a csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, kakaóval elkeverjük.
  4. A tésztára felváltva, több rétegben rávisszük a világos és sötét krémet. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása