TopReceptek.hu Köretek Burgonya Burgonyapüré Tepsis sajtos burgonyapüré – kiváló köret húsokhoz
Tepsis sajtos burgonyapüré – kiváló köret húsokhoz
Recept Tepsis sajtos burgonyapüré – kiváló köret húsokhoz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nagyon szeretjük a burgonyát, de a megszokott köretek helyett most egy igazán izgalmas és számunkra is új receptet próbáltam ki. Ez a tepsis burgonyapüré, ami tényleg kiváló húsokhoz, és az igazat megvallva önmagában is nagyon jó. A krumplipüré a sajttól ízletes, a tojáshabtól pedig rendkívül könnyű lesz. Ez a mennyiség 6 főnek lett elég, és még pár darab maradt másnapra. Könnyebb, mint a klasszikus burgonyakrokett (nincs benne liszt), és szerintem finomabb is. Ha legközelebb megsütöm, akkor készítek hozzá egy kis tejfölös-fokhagymás mártogatóst is, és főételként fogom tálalni.

Viki78    ·   27.1.2017

Tepsis sajtos burgonyapüré – kiváló köret húsokhoz

Nagyon szeretjük a burgonyát, de a megszokott köretek helyett most egy igazán izgalmas és számunkra is új receptet próbáltam ki. Ez a tepsis burgonyapüré, ami tényleg kiváló húsokhoz, és az igazat megvallva önmagában is nagyon jó. A krumplipüré a sajttól ízletes, a tojáshabtól pedig rendkívül könnyű lesz. Ez a mennyiség 6 főnek lett elég, és még pár darab maradt másnapra. Könnyebb, mint a klasszikus burgonyakrokett (nincs benne liszt), és szerintem finomabb is. Ha legközelebb megsütöm, akkor készítek hozzá egy kis tejfölös-fokhagymás mártogatóst is, és főételként fogom tálalni.

Alapanyagok
1 kg
burgonya
3 db
tojás
125 ml
tejföl
50 g
reszelt sajt
2 ev. kanál
vaj
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük.
  2. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk.
  3. Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába.
  4. Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk.
  5. A sajtos-burgonyás falatkákat 220 fokon 10 percig sütjük.

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása