TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Tepsis szelet kelt tésztával, kelesztés nélkül, almával
Tepsis szelet kelt tésztával, kelesztés nélkül, almával
Recept Tepsis szelet kelt tésztával, kelesztés nélkül, almával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tésztához kell élesztő, nem is kevés, de keleszteni nem szükséges. Almával készítettem, de alma nélkül, esetleg más gyümölccsel is tökéletes. Szerző: Nada I (Rebeka)

TopPetra TopPetra    ·   17.7.2022

Tepsis szelet kelt tésztával, kelesztés nélkül, almával

A tésztához kell élesztő, nem is kevés, de keleszteni nem szükséges. Almával készítettem, de alma nélkül, esetleg más gyümölccsel is tökéletes. Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
50 g
vaj
50 g
zsír
2 evőkanál
olaj
250 ml
tej
1 csipet
80 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
2 db
tojássárga
42 g
élesztő

Töltelék:

1000 g
alma
2 kávéskanál
őrölt fahéj
1 csomag
vaníliacukor
1 citrom leve
100 g
mazsola (egy napra rumba áztatva)
aprított dió, mogyoró

Morzsa:

80 g
rétesliszt
80 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
80 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Ez a mennyiség 2 nagyobb tepsire elegendő.
  2. Az almát meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, vékonyra szeleteljük. Citrom levével meglocsoljuk, hozzáadjuk a mazsolát, cukrot, diót, fahéjat. Elkeverjük.
  3. A morzsához a hozzávalókat elkeverjük.
  4. A tepsit vajjak kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük.
  5. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, sima állagú tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, majd kezünkkel beletesszük a tepsibe.
  6. A tetejére rászórjuk az almát és a morzsát.
  7. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
  8. Bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk, csak rajtunk múlik.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása