Tepsis szelet kelt tésztával, kelesztés nélkül, almával

Recept Tepsis szelet kelt tésztával, kelesztés nélkül, almával

Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

A tésztához kell élesztő, nem is kevés, de keleszteni nem szükséges. Almával készítettem, de alma nélkül, esetleg más gyümölccsel is tökéletes. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gbúzafinomliszt
50 gvaj
50 gzsír
2 evőkanálolaj
250 mltej
1 csipet
80 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
42 gélesztő

Töltelék:

1000 galma
2 kávéskanálőrölt fahéj
1 csomagvaníliacukor
1 citrom leve
100 gmazsola (egy napra rumba áztatva)
aprított dió, mogyoró

Morzsa:

80 grétesliszt
80 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
80 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Ez a mennyiség 2 nagyobb tepsire elegendő.
  2. Az almát meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, vékonyra szeleteljük. Citrom levével meglocsoljuk, hozzáadjuk a mazsolát, cukrot, diót, fahéjat. Elkeverjük.
  3. A morzsához a hozzávalókat elkeverjük.
  4. A tepsit vajjak kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük.
  5. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, sima állagú tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, majd kezünkkel beletesszük a tepsibe.
  6. A tetejére rászórjuk az almát és a morzsát.
  7. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
  8. Bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk, csak rajtunk múlik.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás