Tepsis vakondtúrás sütemény

Hozzáadta: Alexa96, 7.1.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Banán, Túrós édességek, sütemények, Legjobb desszertek, Reszelt sütemény
Ezt a tepsis vakondtúrás süteményt semmivel sem nehezebb elkészíteni, mint egy krémes piskótát. A tészta lágy és finom, a trükkje pedig abban rejlik, hogy a tészta jelentős részét kivájjuk, aminek következtében egy mélyedés keletkezik, amibe mindenféle finomságot tölthetünk. Nekem most a banánra és a mascarpone sajtos krémre esett a választásom. A félretett tészta sem veszik kárba: lemorzsoljuk, és ezzel díszítjük a süteményt. Még egy kis időre betesszük a hűtőbe, és már kész is.
Hozzáadta: Alexa96, 7.1.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Banán, Túrós édességek, sütemények, Legjobb desszertek, Reszelt sütemény
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
- A hozzávalók mennyisége egy átlagosnál kisebb tepsire van tervezve. A tésztához először a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd lassan, de folyamatosan folyatva beledolgozzuk az olajat. Sűrű keverék keletkezik, amibe beledolgozzuk a langyos tejet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 180 fokon pedig 20 perc alatt készre sütjük.
- A töltelék elkészítéséhez először a tejszínhabot kemény habbá verjük. A mascarpone sajtot a cukorral és a túróval alaposan eldolgozzuk, majd belekeverjük a tejszínhabot és a reszelt csokoládét. Csokoládé helyett akár darált vagy morzsolt kekszet is használhatunk (készítettem már darált Pilótával is). A krémet rákenjük a banánra, a tetejét pedig megszórjuk a félretett tésztamorzsával. A kész süteményt betesszük a hűtőbe, megvárjuk, míg kihűl, és tálaljuk. Jó étvágyat!