TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Reszelt sütemény Tepsis vakondtúrás sütemény
Tepsis vakondtúrás sütemény
Recept Tepsis vakondtúrás sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezt a tepsis vakondtúrás süteményt semmivel sem nehezebb elkészíteni, mint egy krémes piskótát. A tészta lágy és finom, a trükkje pedig abban rejlik, hogy a tészta jelentős részét kivájjuk, aminek következtében egy mélyedés keletkezik, amibe mindenféle finomságot tölthetünk. Nekem most a banánra és a mascarpone sajtos krémre esett a választásom. A félretett tészta sem veszik kárba: lemorzsoljuk, és ezzel díszítjük a süteményt. Még egy kis időre betesszük a hűtőbe, és már kész is.

Alexa96    ·   7.1.2017

Tepsis vakondtúrás sütemény

Ezt a tepsis vakondtúrás süteményt semmivel sem nehezebb elkészíteni, mint egy krémes piskótát. A tészta lágy és finom, a trükkje pedig abban rejlik, hogy a tészta jelentős részét kivájjuk, aminek következtében egy mélyedés keletkezik, amibe mindenféle finomságot tölthetünk. Nekem most a banánra és a mascarpone sajtos krémre esett a választásom. A félretett tészta sem veszik kárba: lemorzsoljuk, és ezzel díszítjük a süteményt. Még egy kis időre betesszük a hűtőbe, és már kész is.

Alapanyagok

Tészta:

2 db
tojás
90 g
porcukor
100 ml
olaj
100 ml
tej
200 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó

Töltelék:

250 g
mascarpone
250 ml
habtejszín
250 g
túró
ízlés szerint cukor
100 g
reszelt csokoládé
4-5 db
banán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalók mennyisége egy átlagosnál kisebb tepsire van tervezve. A tésztához először a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd lassan, de folyamatosan folyatva beledolgozzuk az olajat. Sűrű keverék keletkezik, amibe beledolgozzuk a langyos tejet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 180 fokon pedig 20 perc alatt készre sütjük.
  2. Miután megsült, a tésztába egy "kádat" vájunk úgy, hogy a szélén és az alján is maradjon 1-1 cm tészta (ahogy az a képen is látszik). A kivájt tésztát félretesszük, és majd mint morzsa használjuk.
  3. A tésztában lévő vájatba beletesszük a hosszában félbe vágott banánt. A tésztában a „kádat” akár Nutellával vagy csokis krémmel is megkenhetjük, de én ezt most elhagytam.
  4. A töltelék elkészítéséhez először a tejszínhabot kemény habbá verjük. A mascarpone sajtot a cukorral és a túróval alaposan eldolgozzuk, majd belekeverjük a tejszínhabot és a reszelt csokoládét. Csokoládé helyett akár darált vagy morzsolt kekszet is használhatunk (készítettem már darált Pilótával is). A krémet rákenjük a banánra, a tetejét pedig megszórjuk a félretett tésztamorzsával. A kész süteményt betesszük a hűtőbe, megvárjuk, míg kihűl, és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása