Tepsis vakondtúrás sütemény

Recept Tepsis vakondtúrás sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt a tepsis vakondtúrás süteményt semmivel sem nehezebb elkészíteni, mint egy krémes piskótát. A tészta lágy és finom, a trükkje pedig abban rejlik, hogy a tészta jelentős részét kivájjuk, aminek következtében egy mélyedés keletkezik, amibe mindenféle finomságot tölthetünk. Nekem most a banánra és a mascarpone sajtos krémre esett a választásom. A félretett tészta sem veszik kárba: lemorzsoljuk, és ezzel díszítjük a süteményt. Még egy kis időre betesszük a hűtőbe, és már kész is.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 dbtojás
90 gporcukor
100 mlolaj
100 mltej
200 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó

Töltelék:

250 gmascarpone
250 mlhabtejszín
250 gtúró
ízlés szerint cukor
100 greszelt csokoládé
4-5 dbbanán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalók mennyisége egy átlagosnál kisebb tepsire van tervezve. A tésztához először a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd lassan, de folyamatosan folyatva beledolgozzuk az olajat. Sűrű keverék keletkezik, amibe beledolgozzuk a langyos tejet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 180 fokon pedig 20 perc alatt készre sütjük.
  2. Miután megsült, a tésztába egy "kádat" vájunk úgy, hogy a szélén és az alján is maradjon 1-1 cm tészta (ahogy az a képen is látszik). A kivájt tésztát félretesszük, és majd mint morzsa használjuk.
  3. A tésztában lévő vájatba beletesszük a hosszában félbe vágott banánt. A tésztában a „kádat” akár Nutellával vagy csokis krémmel is megkenhetjük, de én ezt most elhagytam.
  4. A töltelék elkészítéséhez először a tejszínhabot kemény habbá verjük. A mascarpone sajtot a cukorral és a túróval alaposan eldolgozzuk, majd belekeverjük a tejszínhabot és a reszelt csokoládét. Csokoládé helyett akár darált vagy morzsolt kekszet is használhatunk (készítettem már darált Pilótával is). A krémet rákenjük a banánra, a tetejét pedig megszórjuk a félretett tésztamorzsával. A kész süteményt betesszük a hűtőbe, megvárjuk, míg kihűl, és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás