Tészta sült vagy párolt buktákhoz, aranygaluskához. Puha és lágy, akár a pihe-puha toll.

Recept Tészta sült vagy párolt buktákhoz, aranygaluskához. Puha és lágy, akár a pihe-puha toll.

Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2021

Kategória: Kelt tészta, Tészták, Aranygaluska, Bukta, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

Millió recept közül lehet választani, de nekem mégis ez jött be a legjobban. Minden édes fogáshoz ezt használom. Tej, friss élesztő az alap. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2021

Kategória: Kelt tészta, Tészták, Aranygaluska, Bukta, Édes főételek

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 kgrétesliszt
500 mltej
125 gvaj
1 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
csipet

Élesztő:

1 kockafriss élestő
250 mltej
2 ev. kanálkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk. Kb. 10 perc.
  2. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd tészta állagúra dolgozzuk. Lefedjük, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Ez nagyjából egy órát vesz igénybe.
  3. A tésztát pedig már arra használjuk, amire csak szeretnénk. Tölthetjük, vagy akár dióba is forgathatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás