TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Aranygaluska Tészta sült vagy párolt buktákhoz, aranygaluskához. Puha és lágy, akár a pihe-puha toll.
Tészta sült vagy párolt buktákhoz, aranygaluskához. Puha és lágy, akár a pihe-puha toll.
Recept Tészta sült vagy párolt buktákhoz, aranygaluskához. Puha és lágy, akár a pihe-puha toll.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.9.2021

Tészta sült vagy párolt buktákhoz, aranygaluskához. Puha és lágy, akár a pihe-puha toll.

Millió recept közül lehet választani, de nekem mégis ez jött be a legjobban. Minden édes fogáshoz ezt használom. Tej, friss élesztő az alap. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
Alapanyagok
1 kg
rétesliszt
500 ml
tej
125 g
vaj
1 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
csipet

Élesztő:

1 kocka
friss élestő
250 ml
tej
2 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk. Kb. 10 perc.
  2. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd tészta állagúra dolgozzuk. Lefedjük, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Ez nagyjából egy órát vesz igénybe.
  3. A tésztát pedig már arra használjuk, amire csak szeretnénk. Tölthetjük, vagy akár dióba is forgathatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása