Tésztában sült karfiol fokhagymás-kapros mártogatóssal

A ropogós, tésztában sült karfiol fokhagymás-kapros mártogatóssal a húshagyó napok nagy kedvence. A finom, sűrű tésztába csomagolt puhára főtt karfiolt serpenyőben, egy kevés vajon pirítom aranybarnára, majd miután elkészült, frissítő mártogatóssal tálalom. Köretnek rizst és burgonyát is adhatunk hozzá, a ropogós zöldségek szintén nagyon illenek hozzá. Ha nincs időnk a vajon pirításra, akkor egész egyszerűen sütőpapírral kibélelt tepsire pakolhatjuk és készre süthetjük – 15-20 perc után érdemes a karfiolrózsákat megforgatni. Ha ez sem jön össze, bő olajban is készre süthetjük.

Hozzáadta:, 1.4.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tésztában sült karfiol fokhagymás-kapros mártogatóssal

Hozzávalók

karfiol
tojás
só, bors
tej
finomliszt
vaj
Mártogatóshoz:
tejföl
fokhagyma
zöldfűszer (kapor, metélőhagyma…)

Elkészítés menete

  1. A karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük. Miután megpuhult, kivesszük a vízből és kihűtjük.
  2. Elkészítjük a karfiol tésztáját: a tojást, kevés sót, borsot és tejet elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet. Sűrű tésztát kell, hogy kapjunk (valamivel sűrűbbet, mint a palacsintatészta).
  3. A karfiolt rózsáira szedjük és beleforgatjuk a tésztába. A serpenyőben vajat hevítünk, majd a forró vajon aranyszínűre sütjük a karfiolt. Akár bő olajban is készre süthetjük – ki mit szeret.
  4. A tejfölből, zúzott fokhagymából és apróra vágott kaporból elkészítjük a mártogatóst, amit a kész karfiolhoz tálalunk.

Forrás: Vk