Tésztakosárkák csokoládés tejszínhabbal
Ha valami oknál fogva maradt pár tojássárga, akkor egyszerűen fel tudjuk használni. Például készíthetünk tésztakosárkákat, aminek a tetejére csokoládés tejszínhabot teszünk. Aranyos falatkák, ami akár vendégvárónak is tökéletes. A párizsi tejszínhab elkészítése kicsit időigényes, mert a karamellkrémes csokoládét fel kell olvasztani a habtejszínben, majd meg kell várni, amíg jó alaposan lehűl. Szerző: Haanka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
4 dbtojássárga
150 gporcukor
1 kv. kanálvaníliacukor
pár csepp citromlé
olaj a kosárkák kikenéséhez
Párizsi tejszínhab:
500 mlhabtejszín
200 gcsokiszelet (karamellás krémmel)
- A kosárformákat olajjal kikenjük, jó alaposan!
- A tészta hozzávalóit tálba tesszük és alaposan eldolgozzuk.
- A kosárkák feléig töltjük. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd miután már megnövekedett a tészta – szinte kifut a formából, a hőmérsékletet 90 fokra csökkentjük. Ha már a széle is elkezd barnulni, kivesszük a sütőből.
- Miután kicsit kihűlt, könnyen ki lehet venni a formából.
- Elkészítjük a tejszínhabot: a habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét, addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Levesszük a tűzről, majd miután kihűlt, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap habbá verjük.
Forrás: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS