Tésztasaláta pillanatok alatt

Hozzáadta: TopPetra, 16.8.2019
Kategória: Saláták, Tésztaételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Öntetek és dresszingek, Tésztasaláta
A tésztasaláta nagyon-nagyon hálás fogás! Amíg a kiválasztott tészta puhára fő az edényben, addig szépen hozzá is tudunk látni a többi alapanyag feldolgozásához. Ez esetemben a majonézalapú öntetet és a friss zöldségeket jelentette. A majonézt joghurttal, mustárral, cukorral, ecettel és sóval ízesítettem, de akár csemegeuborka levével és gazdagíthatjuk. A zöldségeket felaprítottam (az angol zellert és az újhagymát vékonyra karikázta, a paprikát kockáztam), majd az öntetet és a zöldségeket elkevertem a leszűrt tésztával. 15 perc alatt elkészült. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 16.8.2019
Kategória: Saláták, Tésztaételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Öntetek és dresszingek, Tésztasaláta
ALAPANYAGOK
- Elkészítjük az öntetet: a majonézt elkeverjük a joghurttal, ecettel (12%), mustárral, cukorral, sóval és borssal.
- A tésztát sós vízben megfőzzük.
- A zöldségeket felszeleteljük. Mivel ízlés dolga a mennyiség, ezért mindenki maga határozza meg a mennyiséget.
- A zellert (szárát) nagyon vékonyra szeletelte, a paprikát kockáztam, az újhagymát szárával együtt szintén vékonyra karikáztam.
- Jó alaposan elkeverjük, ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.%1