TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tésztasaláta pillanatok alatt
Tésztasaláta pillanatok alatt
Recept Tésztasaláta pillanatok alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.8.2019

Tésztasaláta pillanatok alatt

A tésztasaláta nagyon-nagyon hálás fogás! Amíg a kiválasztott tészta puhára fő az edényben, addig szépen hozzá is tudunk látni a többi alapanyag feldolgozásához. Ez esetemben a majonézalapú öntetet és a friss zöldségeket jelentette. A majonézt joghurttal, mustárral, cukorral, ecettel és sóval ízesítettem, de akár csemegeuborka levével és gazdagíthatjuk. A zöldségeket felaprítottam (az angol zellert és az újhagymát vékonyra karikázta, a paprikát kockáztam), majd az öntetet és a zöldségeket elkevertem a leszűrt tésztával. 15 perc alatt elkészült. Szerző: Triniti

15 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 ml
majonéz
2 ev. kanál
natúr joghurt
1 ev. kanál
ecet
1 ev. kanál
mustár
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
1/4 kv. kanál
őrölt feketebors
500 g
könyöktészta
angolzeller
paprika (színes)
újhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük az öntetet: a majonézt elkeverjük a joghurttal, ecettel (12%), mustárral, cukorral, sóval és borssal.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  3. A zöldségeket felszeleteljük. Mivel ízlés dolga a mennyiség, ezért mindenki maga határozza meg a mennyiséget.
  4. A zellert (szárát) nagyon vékonyra szeletelte, a paprikát kockáztam, az újhagymát szárával együtt szintén vékonyra karikáztam.
  5. Jó alaposan elkeverjük, ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.%1
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása