Tésztasaláta pillanatok alatt

Recept Tésztasaláta pillanatok alatt
KÜLDÖTT KÉPEK

A tésztasaláta nagyon-nagyon hálás fogás! Amíg a kiválasztott tészta puhára fő az edényben, addig szépen hozzá is tudunk látni a többi alapanyag feldolgozásához. Ez esetemben a majonézalapú öntetet és a friss zöldségeket jelentette. A majonézt joghurttal, mustárral, cukorral, ecettel és sóval ízesítettem, de akár csemegeuborka levével és gazdagíthatjuk. A zöldségeket felaprítottam (az angol zellert és az újhagymát vékonyra karikázta, a paprikát kockáztam), majd az öntetet és a zöldségeket elkevertem a leszűrt tésztával. 15 perc alatt elkészült. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 mlmajonéz
2 ev. kanálnatúr joghurt
1 ev. kanálecet
1 ev. kanálmustár
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
1/4 kv. kanálőrölt feketebors
500 gkönyöktészta
angolzeller
paprika (színes)
újhagyma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük az öntetet: a majonézt elkeverjük a joghurttal, ecettel (12%), mustárral, cukorral, sóval és borssal.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  3. A zöldségeket felszeleteljük. Mivel ízlés dolga a mennyiség, ezért mindenki maga határozza meg a mennyiséget.
  4. A zellert (szárát) nagyon vékonyra szeletelte, a paprikát kockáztam, az újhagymát szárával együtt szintén vékonyra karikáztam.
  5. Jó alaposan elkeverjük, ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.%1
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás