TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Tiramisu kuglóf
Tiramisu kuglóf
Recept Tiramisu kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.6.2019

Tiramisu kuglóf

A konyhában sem árt némi változatosság, a jól bevált, régi recepteket is számos úton-módon fel tudjuk dobni, kicsit módosítani. Erre tökéletes példa a tiramisu kuglóf. A tésztájába rum, kakaó, kávé és mascarpone sajt is kerül, természetesen a sajt a világos tésztába, a többi pedig a másik adagba. A megsült kuglóf tetejét már csak porcukorral kell megkenni, és elkészült a finomság. Ha a világos tészta túlságosan töménynek tűnik, egy kevés habtejszínnel oldhatunk az állagán, de erre most nem volt szükség. Szerző: Mineralka

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
tojás
200 g
kristálycukor
280 g
búzafinomliszt
220 g
mascarpone
1 csomag
sütőpor
50 ml
olaj
20 g
kakaó
2 kv. kanál
instant kávé (kevés vízben feloldva)
kevés rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot a tojással habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a mascarpone sajtot, majd ezzel is jó alaposan eldolgozzuk. Utolsó lépésben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával beszórt kuglóf sütőformába öntjük.
  3. A feloldott kávét hozzáadjuk a másik adag tésztához, ízlés szerint rummal ízesíthetjük, majd beleszitáljuk a kakaót. Jól elkeverjük és ráöntjük a világos tésztára.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  5. Tűtesztet végzünk, ha pedig a kuglóf megsült, kihűtjük, kivesszük a formából, porcukorral megszórhatjuk, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása