Tiramisu kuglóf

A konyhában sem árt némi változatosság, a jól bevált, régi recepteket is számos úton-módon fel tudjuk dobni, kicsit módosítani. Erre tökéletes példa a tiramisu kuglóf. A tésztájába rum, kakaó, kávé és mascarpone sajt is kerül, természetesen a sajt a világos tésztába, a többi pedig a másik adagba. A megsült kuglóf tetejét már csak porcukorral kell megkenni, és elkészült a finomság. Ha a világos tészta túlságosan töménynek tűnik, egy kevés habtejszínnel oldhatunk az állagán, de erre most nem volt szükség. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 4.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tiramisu kuglóf

Hozzávalók

3 dbtojás
200 gkristálycukor
280 gbúzafinomliszt
220 gmascarpone
1 csomagsütőpor
50 mlolaj
20 gkakaó
2 kv. kanálinstant kávé (kevés vízben feloldva)
kevés rum

Elkészítés menete

  1. A cukrot a tojással habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a mascarpone sajtot, majd ezzel is jó alaposan eldolgozzuk. Utolsó lépésben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával beszórt kuglóf sütőformába öntjük.
  3. A feloldott kávét hozzáadjuk a másik adag tésztához, ízlés szerint rummal ízesíthetjük, majd beleszitáljuk a kakaót. Jól elkeverjük és ráöntjük a világos tésztára.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  5. Tűtesztet végzünk, ha pedig a kuglóf megsült, kihűtjük, kivesszük a formából, porcukorral megszórhatjuk, felszeleteljük, tálaljuk.