Tiramisu kuglóf
A konyhában sem árt némi változatosság, a jól bevált, régi recepteket is számos úton-módon fel tudjuk dobni, kicsit módosítani. Erre tökéletes példa a tiramisu kuglóf. A tésztájába rum, kakaó, kávé és mascarpone sajt is kerül, természetesen a sajt a világos tésztába, a többi pedig a másik adagba. A megsült kuglóf tetejét már csak porcukorral kell megkenni, és elkészült a finomság. Ha a világos tészta túlságosan töménynek tűnik, egy kevés habtejszínnel oldhatunk az állagán, de erre most nem volt szükség. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
3 dbtojás
200 gkristálycukor
280 gbúzafinomliszt
220 gmascarpone
1 csomagsütőpor
50 mlolaj
20 gkakaó
2 kv. kanálinstant kávé (kevés vízben feloldva)
kevés rum
- 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS