TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Tiramisu kuglóf
Tiramisu kuglóf
Recept Tiramisu kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.10.2019

Tiramisu kuglóf

Imádom a klasszikus recepteket! De még jobban szeretem az eredetitől kissé eltérő, felturbózótt édességeket! Mint például a nemes egyszerűséggel a Tiramisu kuglófot. Na jó, lehetne akár tejszínes-kávés kuglófnak is hívni, de nálunk a konyhában egyszerűen így maradt meg a neve. Az eljárás egyszerű: tésztát elkészítjük, két részre szedjük, majd a kisebb adagba dolgozzuk bele a rumot, kakaót, kávét. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
tojás
200 g
kristálycukor
200 ml
habtejszín
50 ml
olaj
280 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
20 g
kakaó
2 kv kanál
nescafé (instant kávé)
2 ev. kanál
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kávét pár evőkanál forró vízzel elkeverjük, feloldjuk.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a habtejszínt. Ezután keverjük bele óvatosan a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tészta 1/3 részét külön tesszük, hozzáadjuk az átszitált kakaót, a rumot és a kihűlt kávét.
  4. Előkésztjük a kuglóf sütőformát, alaposan kivajazzuk, zsemlemorzsával vagy rétesliszttel beszórjuk. Beleöntjük a világos, majd a sötét tésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása