Tiramisu kuglóf

Imádom a klasszikus recepteket! De még jobban szeretem az eredetitől kissé eltérő, felturbózótt édességeket! Mint például a nemes egyszerűséggel a Tiramisu kuglófot. Na jó, lehetne akár tejszínes-kávés kuglófnak is hívni, de nálunk a konyhában egyszerűen így maradt meg a neve. Az eljárás egyszerű: tésztát elkészítjük, két részre szedjük, majd a kisebb adagba dolgozzuk bele a rumot, kakaót, kávét. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 4.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tiramisu kuglóf

Hozzávalók

3 dbtojás
200 gkristálycukor
200 mlhabtejszín
50 mlolaj
280 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
20 gkakaó
2 kv kanálnescafé (instant kávé)
2 ev. kanálrum

Elkészítés menete

  1. A kávét pár evőkanál forró vízzel elkeverjük, feloldjuk.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a habtejszínt. Ezután keverjük bele óvatosan a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tészta 1/3 részét külön tesszük, hozzáadjuk az átszitált kakaót, a rumot és a kihűlt kávét.
  4. Előkésztjük a kuglóf sütőformát, alaposan kivajazzuk, zsemlemorzsával vagy rétesliszttel beszórjuk. Beleöntjük a világos, majd a sötét tésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.