TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Tiramisu Tiramisu muffin
Tiramisu muffin
Recept Tiramisu muffin
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.4.2021

Tiramisu muffin

Egy kis játékosság az asztalra. A Tiramisu muffin receptjét felkiáltójellel írtam bele a receptes noteszembe, és biztos, hogy utoljára készítettem. Több ötletet is "egybeolvasztottam" ennél a receptnél, és megérte a kísérletezést! Csak ajánlani tudom. Szerző: Dulinka

Alapanyagok

Tészta:

100 g
búzafinomliszt
0.5 kv. kanál
sütőpor
50 ml
tej
1 kv. kanál
vanília aroma
50 g
vaj
140 g
kristálycukor
2 db
tojás
csipet
szóráshoz
cukor

Krém:

250 g
mascarpone
250 ml
habtejszín
ízlés szerint (kb 60g)
kristálycukor

A tészta locsolásához:

50 ml
erős kávé
1-2 ev. kanál
Amaretto vagy egyéb mandulalikőr

Díszítéshez:

holland kakaópor
csokiba mártott kávészem
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejet a vaníliakivonattal együtt felforraljuk. Amikor a tej már forr, levesszük a lángról, beletesszük a vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj feloldódik. Kihűtjük.
  2. A tojást a cukorral habbá verjük. Ez eltarthat akár 5 percig is, legyünk türelmesek. A lisztet a sütőporral és sóval elkeverjük, majd három adagban beledolgozzuk a tojáshabba. A lisztet mindig átszitáljuk, mielőtt hozzáadjuk a keverékhez.
  3. A vaníliaaromával és vajjal eldolgozott tejet hozzáadjuk a tésztához. A tésztát muffin sütőformákba töltjük - én előtte kis kosárkákkal kibéleltem a sütőformát. A tésztát kb. 2/3 részig töltjük, majd a kis tésztakupacokra 1/2 kv. kanál kristálycukrot szórunk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük. Hozzálátunk a kávé és krém elkészítéséhez. Az erős kávét elkeverjük a likőrrel, kihűtjük. A mascarpone sajtot a cukorral kikeverjük, a habtejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a mascarpone alapba.
  5. A muffin tésztákba hurkapálcával kis lyukakat nyomunk (vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk át teljesen), majd mindegyikre locsolunk a kávés-likőrös öntetből (kb. 1-2 kávéskanál).
  6. Rákerül a kihűlt krém, a tetejét pedig kedvünkre díszíthetjük.

Blogom: Dobroty Dulinka

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása