Tiramisu pohárban

Hozzáadta: TopPetra, 7.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Legjobb desszertek, Tiramisu
KÜLDÖTT KÉPEK
A tiramisut nagyon sokan ismerik, nagyon sokan szeretik is! Igyekeztem az igazi olasz recept alapján elkészíteni, de sajnos nem tudtam Savoiardi piskótát beszerezni, így maradt a klasszikus piskóta. A rétegeket nemcsak tálba, hanem poharakba is tettem, ezzel kedveskedtem a vendégeknek. Szerencsére volt elég tiramisu a nagy tálban ahhoz, hogy repetát kérjenek! Az amarettóval nem spóroltam, de ezt senki se tette szóvá. Szerző: Adkas
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Legjobb desszertek, Tiramisu
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
500 gmascarpone
2 ev. kanálőrölt kávé
200 mlforró víz
szükség szerint piskóta
ízlés szerint Amaretto
csipet só
kakaó szóráshoz
- Először leforrázzuk a kávét, kihűtjük, leszűrjük.
- Amarettóval ízesítjük. A mennyiséget mi határozzuk meg, lehet kevesebb, lehet több, ki mit szeret.
- A tojássárgát a fehérjétől szétválasztjuk. A tojássárgához hozzáadjuk a cukrot, majd kézi robotgéppel alacsony fokozaton habosra verjük. Akkor jó, ha a cukor a tojásban már feloldódott. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, süteményes lapáttal eldolgozzuk. Fontos, hogy ettől a ponttól kezdve süteményes lapáttal, óvatosan dolgozzunk, és ne géppel!
- Elkezdjük a rétegezést. Pohárba, vagy akár tálba is rétegezhetünk, én ebbe is, abba is tettem. Az alsó réteg az amarettós kávéba mártott piskóta. A piskótát gyors mozdulatokkal mártjuk bele, ügyeljünk arra, hogy ne ázzon szét! A piskótára rátesszük a krémet, egy újabb réteg kávéba mártott piskótát, amit ismét krémmel fedünk le. A tetejét kakaóval megszórjuk – a kakaót érdemes szitán keresztül rászórni, sokkal szebb lesz a végeredmény.
- Hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Blogom: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Originální TIRAMISU v pohárech.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Original TIRAMISU im Glas an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS