TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Tiramisu Tiramisu pohárban
Tiramisu pohárban
Recept Tiramisu pohárban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.5.2018

Tiramisu pohárban

A tiramisut nagyon sokan ismerik, nagyon sokan szeretik is! Igyekeztem az igazi olasz recept alapján elkészíteni, de sajnos nem tudtam Savoiardi piskótát beszerezni, így maradt a klasszikus piskóta. A rétegeket nemcsak tálba, hanem poharakba is tettem, ezzel kedveskedtem a vendégeknek. Szerencsére volt elég tiramisu a nagy tálban ahhoz, hogy repetát kérjenek! Az amarettóval nem spóroltam, de ezt senki se tette szóvá. Szerző: Adkas

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok
5 db
tojás
5 ev. kanál
kristálycukor
500 g
mascarpone
2 ev. kanál
őrölt kávé
200 ml
forró víz
szükség szerint piskóta
ízlés szerint Amaretto
csipet só
kakaó szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először leforrázzuk a kávét, kihűtjük, leszűrjük.
  2. Amarettóval ízesítjük. A mennyiséget mi határozzuk meg, lehet kevesebb, lehet több, ki mit szeret.
  3. A tojássárgát a fehérjétől szétválasztjuk. A tojássárgához hozzáadjuk a cukrot, majd kézi robotgéppel alacsony fokozaton habosra verjük. Akkor jó, ha a cukor a tojásban már feloldódott. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, süteményes lapáttal eldolgozzuk. Fontos, hogy ettől a ponttól kezdve süteményes lapáttal, óvatosan dolgozzunk, és ne géppel!
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgás-mascarpone sajtos masszához, ismét óvatosan eldolgozzuk. Érdemes türelmesnek lenni és lassan dolgozni, megéri a fáradozást.
  5. Elkezdjük a rétegezést. Pohárba, vagy akár tálba is rétegezhetünk, én ebbe is, abba is tettem. Az alsó réteg az amarettós kávéba mártott piskóta. A piskótát gyors mozdulatokkal mártjuk bele, ügyeljünk arra, hogy ne ázzon szét! A piskótára rátesszük a krémet, egy újabb réteg kávéba mártott piskótát, amit ismét krémmel fedünk le. A tetejét kakaóval megszórjuk – a kakaót érdemes szitán keresztül rászórni, sokkal szebb lesz a végeredmény.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Blogom: Adkas-tastyfood

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása