Tiramisu pohárban

Recept Tiramisu pohárban
KÜLDÖTT KÉPEK

A tiramisut nagyon sokan ismerik, nagyon sokan szeretik is! Igyekeztem az igazi olasz recept alapján elkészíteni, de sajnos nem tudtam Savoiardi piskótát beszerezni, így maradt a klasszikus piskóta. A rétegeket nemcsak tálba, hanem poharakba is tettem, ezzel kedveskedtem a vendégeknek. Szerencsére volt elég tiramisu a nagy tálban ahhoz, hogy repetát kérjenek! Az amarettóval nem spóroltam, de ezt senki se tette szóvá. Szerző: Adkas

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
500 gmascarpone
2 ev. kanálőrölt kávé
200 mlforró víz
szükség szerint piskóta
ízlés szerint Amaretto
csipet só
kakaó szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először leforrázzuk a kávét, kihűtjük, leszűrjük.
  2. Amarettóval ízesítjük. A mennyiséget mi határozzuk meg, lehet kevesebb, lehet több, ki mit szeret.
  3. A tojássárgát a fehérjétől szétválasztjuk. A tojássárgához hozzáadjuk a cukrot, majd kézi robotgéppel alacsony fokozaton habosra verjük. Akkor jó, ha a cukor a tojásban már feloldódott. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, süteményes lapáttal eldolgozzuk. Fontos, hogy ettől a ponttól kezdve süteményes lapáttal, óvatosan dolgozzunk, és ne géppel!
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgás-mascarpone sajtos masszához, ismét óvatosan eldolgozzuk. Érdemes türelmesnek lenni és lassan dolgozni, megéri a fáradozást.
  5. Elkezdjük a rétegezést. Pohárba, vagy akár tálba is rétegezhetünk, én ebbe is, abba is tettem. Az alsó réteg az amarettós kávéba mártott piskóta. A piskótát gyors mozdulatokkal mártjuk bele, ügyeljünk arra, hogy ne ázzon szét! A piskótára rátesszük a krémet, egy újabb réteg kávéba mártott piskótát, amit ismét krémmel fedünk le. A tetejét kakaóval megszórjuk – a kakaót érdemes szitán keresztül rászórni, sokkal szebb lesz a végeredmény.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Blogom: Adkas-tastyfood

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás