TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Tiramisu Tiramisu sajttorta
Tiramisu sajttorta
Recept Tiramisu sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tiramisu és klasszikus sajttorta ötvözete ez a finomság. Különleges kombináció, ami minden alkalommal megállja a helyét. A kávé és tejszínes ízvilág kedvelőinek is meglepetés ez az édesség.

TopPetra TopPetra    ·   11.4.2022

Tiramisu sajttorta

A tiramisu és klasszikus sajttorta ötvözete ez a finomság. Különleges kombináció, ami minden alkalommal megállja a helyét. A kávé és tejszínes ízvilág kedvelőinek is meglepetés ez az édesség.

35 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap

140 g
háztartási keksz
1 evőkanál
kávé (fele instantní, fele őrölt)
70 g
vaj
100 g
hosszú piskóta
főtt kávé

Krém

500 g
mascarpone
250 ml
habtejszín
2 db
tojás
2 db
tojássárga
120 g
porcukor
2 evőkanál
búzafinomliszt
1/2 kávéskanál
vaníliaaroma

Öntet

200 g
tejföl
20 g
vaníliacukor
10 g
méz
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. A háztartási kekszet a kávéval együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a puha vajat, ezzel még pár pillanatig dolgozzuk, majd a kapott kekszes-kávés-vajas alapot sütőpapírral kibélelt, 24 cm átmérőjű sütőforma aljára tesszük. Lenyomkodjuk.
  2. A piskótát kávéba mártjuk, rátesszük a kekszes alapra.
  3. A habtejszínt habbá verjük, elkeverjük a mascarponeval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan eldolgozzuk.
  4. A krémet rákanalazzuk a kávés piskótára, 170 fokos sütőbe tesszük, 45-50 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, ajtaját résnyire nyitjuk, 30 percig így pihentetjük. Ezután kivesszük a sütőből.
  5. Az öntethez a tejfölt, mézet, vaníliacukrot elkeverjük, ezt kenjük a sajttorta tetejére. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása