Tiramisu sajttorta

Recept Tiramisu sajttorta
KÜLDÖTT KÉPEK

A tiramisu és klasszikus sajttorta ötvözete ez a finomság. Különleges kombináció, ami minden alkalommal megállja a helyét. A kávé és tejszínes ízvilág kedvelőinek is meglepetés ez az édesség.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap

140 gháztartási keksz
1 evőkanálkávé (fele instantní, fele őrölt)
70 gvaj
100 ghosszú piskóta
főtt kávé

Krém

500 gmascarpone
250 mlhabtejszín
2 dbtojás
2 dbtojássárga
120 gporcukor
2 evőkanálbúzafinomliszt
1/2 kávéskanálvaníliaaroma

Öntet

200 gtejföl
20 gvaníliacukor
10 gméz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A háztartási kekszet a kávéval együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a puha vajat, ezzel még pár pillanatig dolgozzuk, majd a kapott kekszes-kávés-vajas alapot sütőpapírral kibélelt, 24 cm átmérőjű sütőforma aljára tesszük. Lenyomkodjuk.
  2. A piskótát kávéba mártjuk, rátesszük a kekszes alapra.
  3. A habtejszínt habbá verjük, elkeverjük a mascarponeval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan eldolgozzuk.
  4. A krémet rákanalazzuk a kávés piskótára, 170 fokos sütőbe tesszük, 45-50 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, ajtaját résnyire nyitjuk, 30 percig így pihentetjük. Ezután kivesszük a sütőből.
  5. Az öntethez a tejfölt, mézet, vaníliacukrot elkeverjük, ezt kenjük a sajttorta tetejére. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás