Tiramisu tekercs

Amikor tényleg jó fülledt a levegő, akkor egy hűsítő finomság csodákra képes. Például ez a tiramisu tekercs, ami a lágy tésztát, finom krémet és a kávéba mártott piskótát ötvözi. Igazi felüdülés forró napokon, egy kis hűs élvezet. Én bevallom, kávés fagyival szoktam tálalni, érdemes kipróbálni! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 18.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tiramisu tekercs

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
csipet só
6 ev. kanálporcukor
3 ev. kanál (púpos)rétesliszt
1 ev. kanál (púpos)keményítő
1/2 csomagsütőpor
Szükségünk lesz még:
12 dbhosszúkás babapiskóta
150 mlerős kávé
50 mlAmarettó
600 gnatúr krémsajt (pl. mascarpone)
400 gtejföl
3 ev. kanálporcukor
1 csomagtejszínízű habpor
150 mlhideg tej
kakaó szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Először a tésztát készítjük el. A munkához kézi robotgépet használtam. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját (egyenként), végül beleforgatjuk a liszt, sütőpor és keményítő keverékét. A tésztát sütőpapírral kibélelt, nagyobb (kb. 35x40 cm) tepsibe tesszük, elegyengetjük, 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután megsült, a tepsit kivesszük a sütőből és a tésztát a tepsiben kihűtjük.
  2. Elkészítjük a krémet. A tejfölt, krémsajtot és porcukrot kézi robotgéppel eldolgozzuk.
  3. A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel. A piskótát belemártjuk a kávé és Amarettó keverékébe, rátesszük a tésztára, majd a tésztát felcsavarjuk. A piskótát úgy tesszük rá, hogy a „tekerés” vonalán hosszúkásan helyezkedjenek el, így könnyebb lesz felcsavarni.
  4. A krémport a tejjel kemény habbá verjük, megkenjük vele a tekercset, kakaóval díszítjük.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután jól kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.