TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Tiroli burgonya
Tiroli burgonya
Recept Tiroli burgonya
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Gyors kajára volt szükség, így esett a választás erre a receptre. Burgonyás étel, ha pedig van segítség, akkor rögtön gyorsabban megy. Szerző: Romca

TopPetra TopPetra    ·   1.10.2022

Tiroli burgonya

Gyors kajára volt szükség, így esett a választás erre a receptre. Burgonyás étel, ha pedig van segítség, akkor rögtön gyorsabban megy. Szerző: Romca

15 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
burgonya
200 g
szalonna
2 db
vöröshagyma
1 csokor
újhagyma
ízlés szerint
fokhagyma
ízlés szerint
só és bors
1 evőkanál
fűszerpaprika
ízlés szerint
olaj
ízlés szerint
snidling
4 db
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A burgonyát héjában puhára főzzük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk. A burgonyát lepirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát.
  3. Egy másik serpenyőben lepirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd ezen a zsíron pirítjuk meg a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a pirított burgonyához, elkeverjük.
  4. A pirított hagymás burgonyát tányérra szedjük, petrezselyemzölddel és snidlinggel megszórjuk, majd a tetejére folyós sárgájú tükörtojást teszünk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása